Indiai fűszerezésű bélszín

Az indiai fűszerezésű bélszín recept hozzávalói

4 szelet másfél ujjnyi vastag bélszínszelet, só, 4 kiskanál tandoori masala por, 4 kiskanál mustár, 1 dl olaj, 2 dl tejszín

A körethez:

1,5 kg nagy szemű burgonya, só, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem

Indiai fűszerezésű bélszín

Indiai fűszerezésű bélszín

 

Az indiai fűszerezésű bélszín recept elkészítése

 

A Mit főzzünk ma? egyik fontos szlogenje az Európa és a világ ízei magyarul, ezt találják ebben a receptben is. Most Indiát kapcsoljuk be a konyhai praktikákba. Az indiai ételek egyik legfontosabb titka a fűszerkeverékek használata, most a tandoori masala kerül sorra.

A bélszínszeleteket sóval, a tandoori masalával fűszerezzük, majd bekenjük a mustárral, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. A tandoori masalához aktuális árat itt találnak.

Másnap közepesen forró serpenyőben, a saját olajával minden oldalukat pirosra sütjük. Ízlés szerint süthetjük rare-angolosra, medium-félangolosra, vagy well-átsültre. A bélszínhez aktuális árat itt találnak.

Közben a körethez a meghámozott burgonyákat egy centi vastag szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszúróval kiszúrjuk, és sós vízben kicsit roppanósra főzzük. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet, majd hozzáadjuk a leszűrt burgonya szíveket, és lazán összeforgatjuk. A hússütésből visszamaradt fűszeres szafthoz hozzáöntjük a tejszínt, felére beforraljuk, és ha szükséges kevés sóval utóízesítjük.

Tálaláskor a fűszeres bélszínérmét a szívburgonyával körítjük, és körbelocsoljuk a tejszínes mártással.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Indiai fűszerezésű bélszín
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.