Juhtúrós csirkerolád bazsalikomos burgonyapürével

A juhtúrós csirkerolád bazsalikomos burgonyapürével recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 10 dkg juhtúró, 15 dkg őszibarack, só, bors, 3 db bazsalikom, 40 dkg burgonya, 1 dl tej, 0,5 dl tejszín, 3 dkg vaj

Juhtúrós csirkerolád bazsalikomos burgonyapürével

Juhtúrós csirkerolád bazsalikomos burgonyapürével

 

A juhtúrós csirkerolád bazsalikomos burgonyapürével recept elkészítése

 

Csirkemellet választottunk ehhez a recepthez, de mindenképp pikánssá akartuk tenni. Ezért jött a képbe a juhtúró és a bazsalikom. Nézzék meg, mi sült ki belőle, és ha tetszik, készítsék el Önök is így!

Azzal kezdünk, hogy a csirkemelleket megvágjuk az egyik oldalról, a cél, hogy nyitott szeleteket kapjunk. Ezután besózzuk és kiklopfoljuk. Amint ezzel megvagyunk, a húst kicsit állni hagyjuk hűtőben. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Az állásidő után (ezzel kalkuláljanak körülbelül egy órát) kivesszük, majd juhtúróval bekenjük, végül pedig az őszibarackból vágott cikkeket a közepébe helyezzük. Ezek után  feltekerjük a húst, alufóliába csomagoljuk, és serpenyőben közepes lángon megsütjük. Sütőben 160 fokon kb. 18 perc alatt készülünk el.

 

Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal, bazsalikomos burgonyapürével 2

Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal, bazsalikomos burgonyapürével 2

 

Közben a burgonyát sós vízben megfőzzük, és forralt tejet,  tejszínt, majd egy kis vajat, illetve szükség esetén sót teszünk hozzá. Sóval természetesen óvatosan, finoman bánjanak. Az egészet így együtt elkeverjük, és a tálalás előtt vágott bazsalikomot keverünk hozzá. Ugye nem volt vészes az elkészítése, és máris kaptak egy újabb receptet a tárba, akár hétköznapra, akár hétvégére!

 

Egy másfajta karakterű csirkés recepthez kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.