Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal, bazsalikomos burgonyapürével

Hozzávalók

60 dkg csirkemell, 10 dkg túró (juh), 15 dkg őszibarack, só, bors, 3 db bazsalikom, 40 dkg burgonya, 1 dl tej, 0,5 dl tejszín, 3 dkg vaj

 

Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal, bazsalikomos burgonyapürével

Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal, bazsalikomos burgonyapürével

 

A csirkemelleket úgy vágjuk meg az egyik oldalról, hogy nyitott szeleteket kapjunk. Ezután besózzuk és kiklopfoljuk. A húst kicsit állni hagyjuk hűtőben. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Miután kivettük,  juhtúróval bekenjük, és  őszibarackból vágott cikkeket helyezünk a közepébe. Majd feltekerjük a húst, alufóliába csomagoljuk, és serpenyőben közepes lángon megsütjük. Sütőben 160 fokon kb. 18 perc alatt készülünk el.

 

Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal, bazsalikomos burgonyapürével 2

Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal, bazsalikomos burgonyapürével 2

 

Közben a burgonyát sós vízben megfőzzük, és forralt tejet,  tejszínt, majd egy kis vajat, illetve szükség esetén sót teszünk hozzá. Elkeverjük, és tálalás előtt vágott bazsalikomot keverünk hozzá.

Egy másfajta karakterű csirkés recepthez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánok!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal, bazsalikomos burgonyapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.