A kacsa párolt gyümölcsökkel töltve recept hozzávalói
1,5-2 kg-os pecsenyekacsa, 4 db szilva, 2 db mandarin, 1 db nagyobb alma, só, 10 darab aszalt sárgabarack, 8 db burgonya, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg szalonna, majoranna
Kacsa párolt gyümölcsökkel töltve
A kacsa párolt gyümölcsökkel töltve recept elkészítése
Szeretjük a kacsát is, most egész pecsenyekacsához adunk receptet. Gyümölcsökkel természetesen, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!
A kacsát előkészítjük: a mellnél beirdaljuk, bőrös felét megsózzuk. A sót, a majorannát és a zúzott fokhagymát összekeverjük, a kacsa hasüregét jó alaposan bedörzsöljük. Körülbelül 15- 20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják a húst. A pecsenyekacsához aktuális árat itt találnak.
Gyümölcsös kacsa készítése
Közben a szilvákat kimagozzuk, és félbevágjuk. A mandarint vagy a narancsot meghámozzuk, és cikkekre szedjük szét. Az alma magházát eltávolítjuk, négy részre vágjuk fel.
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, karikára felvágjuk, összekeverjük. A szalonnát felszeleteljük. A római tál aljába egy pici vizet öntünk, és a szalonna felét az aljára, fektetjük, rárakjuk a burgonya és a hagyma keverékét, megsózzuk.
A kacsa gyomrába beletesszük a gyümölcsöket és a két combját, összetűzzük. Rárakjuk a hagymás burgonyára, rátesszük a maradék szalonnaszeleteket, lefedjük a tálat, és 150- 160 fokos sütőben készre sütjük. Körülbelül 2 óra alatt készül el.
Készítsünk kacsát kicsit másképp? Miért is ne? A Mit főzzünk ma? oldalán mindenhez talál segítséget!
És természetesen a konyhában szól a zene, előkészítés alatt is, sütés alatt is. Ahogy azt kell, lényeg, hogy a jókedv meglegyen!
Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!