Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával

Hozzávalók

só, 1 gerezd fokhagyma, majoranna, 40 dkg szilva, 4 dl bor (vörös), ánizs, 1 teáskanál cukor, 1 db chili, 60 dkg kacsacomb

 

Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával

Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával

 

Ünnepi alkalmakra ajánlom ezt az ételt. Kicsit tovább tart az elkészítése, mint általában, de szerintem megéri. A kacsa régebben sűrűbb vendég volt a konyhában, mint manapság, így adunk hozzá ár- és beszerzési tippet is, itt. Múltbeli sikere természetesen nem véletlen, remek húsról van szó, ha módjuk van rá, használják bátran és sokszor!

A combokat bepácoljuk (só, fokhagyma, majoranna), majd sütjük. Érdemes egy napig pácolni.

A kacsacombot másfél órán át 115 fokon sütöm. Az utolsó 10 percben 200 fokon kell sütni, hogy megpiruljon.

Mézkaramellel indítunk. Nagyon szeretem a természetes dolgokat. A szilvákat félbevágom, vagy, ha nagyon nagy darab, akkor negyedeljék nyugodtan. A szilvát a végén teszem bele, mert nem szilvalekvárt, hanem szilvaragut készítek. A mézkaramellbe vörösbort öntök és beleszórom az ánizsport.

A chilit felkarikázom, és pár karikát a ragunkhoz adok. Nem kell sok, még aki szereti a csípőset, az se tegyen bele sok chilit, mert elnyomja a ragu ízét.

A mézkaramellás vörösbort besűrítem keményítővel. Külön tálkában elkeverem a keményítőt hideg vízzel, ezt öntöm a ragualaphoz. Beleteszem a szilvát. Amikor összeforr, akkor van készen.

Itt találnak egy más típusú kacsás receptet!

És, mivel tudják, minden alkalmat megragadunk a halak népszerűsítésére, megtesszük ezt itt is: itt találnak egy nagyszerű halreceptet!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.