Kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával

A kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával recept hozzávalói

  • 4 db kacsacomb,
  • só,
  • bors,
  • rozmaring,
  • 2 db körte,
  • 10 dkg szilva,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 evőkanál narancs sűrítmény,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 dkg mazsola,
  • 2 evőkanál méz,
  • 10 dkg gyöngyhagyma,
  • 4 adag héjában főtt, sült burgonya
Kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával

Kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával

 

A kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával recept elkészítése

 

Elővettük a kacsás recepteket, nem véletlenül. De, most lesz egy kis trükk, ahogy persze mindig történik itt, a Mit főzzünk ma? konyhájában. Ugyanis a kacsacombokat hagyományos módon készítjük, a köretet ellenben nem. Nézzék meg, ez mit jelent, és készítsék el Önök is így ezt a receptet!

Először is, ahogy fentebb említettük, a kacsacombot a szokott módon fűszerezzük sóval, borssal, majd megsütjük. Ennél az ételnél ugyanis a köret elkészítésére kerül a nagyobb hangsúly. A kacsacombhoz aktuális árat itt találnak.

A sütés után a kacsa visszamaradt zsírjában cukrot karamellizálunk, majd beletesszük a gyöngyhagymát és a gyümölcsöket. Arra figyeljenek, hogy ennél a receptnél érdemes a gyümölcsöket nagyobb darabokra vágni, hogy a sütés folyamán ne essenek össze. Egyrészt a látvány, másrészt az ízhatás miatt fontos ez most.

Pirítjuk, majd felengedjük fehérborral, narancssűrítményt teszünk hozzá, mézzel ízesítjük. Tálaláskor gyümölcságyra is tehetjük. Így még pikánsabb lesz, és jól illik hozzá a sült burgonya, amit előtte héjában megfőztünk! Ezt a különleges köretet más szárnyasoknál is felhasználhatják, próbálják csak ki!

 

Kattintson ide egy szilvás receptért!

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.