Kacsamáj bundás kalácson, mézes vörösbormártással

Hozzávalók, kacsamáj bundás kalácson, mézes vörösbormártással

50 dkg kalács
3 db tojás

kevés liszt
10 dkg méz
2 evőkanál keményítő
1 fürt szőlő
7 dl vörösbor
10 dkg áfonyalekvár
1 kg kacsamáj

 

Kacsamáj bundás kalácson, mézes vörösbormártással

Kacsamáj bundás kalácson, mézes vörösbormártással

 

A kacsamáj bundás kalácson, mézes vörösbormártással recept elkészítése

 

 

A kacsamájat leszeljük, enyhén sózzuk, belisztezzük. Kevés olajon elősütjük, majd 200 fokos sütőben készre sütjük. A kacsamájhoz aktuális árat itt találnak. A kalácsokat felvágjuk, sóval elkevert tojásba mártjuk, és a máj elősütésére használt olajban megsütjük.

A mártáshoz mézet karamellizálunk, megfuttatjuk benne a lekvárt, majd nyakon öntjük a borral. A felére visszaforraljuk, teszünk bele egy csipet sót, végül keményítővel elkevert vízzel besűrítjük, kiforraljuk.

A kalácsra tett májjal együtt fogyasztjuk, szőlővel díszítjük. Kíváncsi a recept teljes videós verziójára is? Nézze meg itt!

Egy másik kacsás receptért látogassanak el ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamáj bundás kalácson, mézes vörösbormártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.