Kacsamáj bundás kalácson

A kacsamáj bundás kalácson recept hozzávalói

50 dkg kalács, 3 db tojás, só, kevés liszt, 10 dkg méz, 2 evőkanál keményítő, 1 fürt szőlő, 7 dl vörösbor, 10 dkg áfonyalekvár, 1 kg kacsamáj

Kacsamáj bundás kalácson

Kacsamáj bundás kalácson

 

A kacsamáj bundás kalácson recept elkészítése

 

 

Igazából nem bonyolult receptről van szó. A kacsamáj persze önmagában is érdekes íz, most variáltunk a körettel, és ha már köretnek nem megszokott hozzávalót választottunk, akkor a mártás sem lesz mindennapi. A végeredmény tehát egy alapvetően könnyen elkészíthető recept, ami a terített asztalon mégis varázslatként mutat majd. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A kacsamájat leszeljük, enyhén sózzuk, belisztezzük. Kevés olajon elősütjük, majd 200 fokos sütőben készre sütjük. A kacsamájhoz aktuális árat itt találnak. A kalácsokat felvágjuk, sóval elkevert tojásba mártjuk, és a máj elősütésére használt olajban megsütjük.

A mártáshoz mézet karamellizálunk, megfuttatjuk benne a lekvárt, majd nyakon öntjük a borral. A felére visszaforraljuk, teszünk bele egy csipet sót, végül keményítővel elkevert vízzel besűrítjük, kiforraljuk. A kalácsra tett májjal együtt fogyasztjuk, szőlővel díszítjük.

Kíváncsi a recept teljes videós verziójára is? Nézze meg itt!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Egy másik kacsás receptért látogassanak el ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamáj bundás kalácson
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.