A kacsamáj gombás hagymamártásban recept hozzávalói
70 dkg kacsamáj, 20 dkg gomba, 45 dkg újhagyma, 1 dl vörösbor, majoranna, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, só, bors, 2 dl barnamártás
Kacsamáj gombás hagymamártásban
A kacsamáj gombás hagymamártásban recept elkészítése
Kacsamáj, persze, hogy egy kicsit másképp, ezt minden Mit főzzünk ma?-olvasó tudja. Egy jó kis mártással készülünk ma, nézzék meg, hogyan készítettük, és készítsék el Önök is így!
Először sós vízben megfőzzük a burgonyát. A kacsamájat előfőzzük, lehűtjük. A kacsamájhoz aktuális árat itt találnak. Az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát szeletekre, lepirítjuk vele együtt a majoránnát, rátesszük a szeletekre vágott gombát. Felengedjük barnamártással és vörösborral, majd erre tesszük kacsamáj darabokat.
A burgonyát közben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük. Tejföl hozzáadásával pürét készítünk belőle. Petrezselyemzölddel fűszerezzük, kevés borsot is szórhatunk bele. Tálaljuk, díszítésnek a saját anyagából választunk, újhagymát és petrezselyemzöldet használtunk.
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!