Kacsamáj gombás hagymamártásban

A kacsamáj gombás hagymamártásban recept hozzávalói

70 dkg kacsamáj, 20 dkg gomba, 45 dkg újhagyma, 1 dl vörösbor, majoranna, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, só, bors, 2 dl barnamártás

Kacsamáj gombás hagymamártásban

Kacsamáj gombás hagymamártásban

 

A kacsamáj gombás hagymamártásban recept elkészítése

 

Kacsamáj, persze, hogy egy kicsit másképp, ezt minden Mit főzzünk ma?-olvasó tudja. Egy jó kis mártással készülünk ma, nézzék meg, hogyan készítettük, és készítsék el Önök is így!

Először sós vízben megfőzzük a burgonyát. A kacsamájat előfőzzük, lehűtjük. A kacsamájhoz aktuális árat itt találnak. Az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát szeletekre, lepirítjuk vele együtt a majoránnát, rátesszük a szeletekre vágott gombát. Felengedjük barnamártással és vörösborral, majd erre tesszük kacsamáj darabokat.

A burgonyát közben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük. Tejföl hozzáadásával pürét készítünk belőle. Petrezselyemzölddel fűszerezzük, kevés borsot is szórhatunk bele. Tálaljuk, díszítésnek a saját anyagából választunk, újhagymát és petrezselyemzöldet használtunk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamáj gombás hagymamártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.