Kacsamáj gombás hagymamártásban

A kacsamáj gombás hagymamártásban recept hozzávalói

70 dkg kacsamáj, 20 dkg gomba, 45 dkg újhagyma, 1 dl vörösbor, majoranna, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, só, bors, 2 dl barnamártás

Kacsamáj gombás hagymamártásban

Kacsamáj gombás hagymamártásban

 

A kacsamáj gombás hagymamártásban recept elkészítése

 

Kacsamáj, persze, hogy egy kicsit másképp, ezt minden Mit főzzünk ma?-olvasó tudja. Egy jó kis mártással készülünk ma, nézzék meg, hogyan készítettük, és készítsék el Önök is így!

Először sós vízben megfőzzük a burgonyát. A kacsamájat előfőzzük, lehűtjük. A kacsamájhoz aktuális árat itt találnak. Az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát szeletekre, lepirítjuk vele együtt a majoránnát, rátesszük a szeletekre vágott gombát. Felengedjük barnamártással és vörösborral, majd erre tesszük kacsamáj darabokat.

A burgonyát közben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük. Tejföl hozzáadásával pürét készítünk belőle. Petrezselyemzölddel fűszerezzük, kevés borsot is szórhatunk bele. Tálaljuk, díszítésnek a saját anyagából választunk, újhagymát és petrezselyemzöldet használtunk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.