Kacsamáj gombás hagymamártásban

Hozzávalók

70 dkg kacsamáj, 20 dkg gomba, 45 dkg újhagyma, 1 dl bor (vörös), majoranna, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, só, bors, 2 dl barnamártás

 

Kacsamáj gombás hagymamártásban

Kacsamáj gombás hagymamártásban

 

Először sós vízben megfőzzük a burgonyát.

A kacsamájat előfőzzük, lehűtjük.

Az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát szeletekre, lepirítjuk vele együtt a majoránnát, rátesszük a szeletekre vágott gombát felengedjük barnamártással és vörösborral, erre tesszük kacsamáj darabokat.

A burgonyát közben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük.

Tejföl hozzáadásával pürét készítünk belőle.

Petrezselyemzölddel fűszerezzük, kevés borsot is szórhatunk bele.

Tálaljuk, díszítésnek a saját anyagából választunk, újhagymát és petrezselyemzöldet használtunk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamáj gombás hagymamártásban
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.