Kacsamell almás, káposztás cvekedlivel

A kacsamell almás, káposztás cvekedlivel recept hozzávalói

2 db alma, 10 dkg kristálycukor, 50 dkg káposzta, 2 fej vöröshagyma, só, bors, köménymag, 50 dkg nagykocka tészta, 4 db kacsamell, kakukkfű, 2 evőkanál méz

Kacsamell almás, káposztás cvekedlivel

Kacsamell almás, káposztás cvekedlivel

 

A kacsamell almás, káposztás cvekedlivel recept elkészítése

 

A Mit főzzünk ma? egyik legnagyobb előnye az, hogy a séfek ízlése, ételeik elkészítési módja különbözik. Lett légyen szó ugyanarról az alapanyagról, ugyanolyan című receptről, mégis mindegyik egy kicsit más, más megközelítési, más elkészítési módot tükröz.

Így van ez ezzel a klasszikus recepttel is, nézzék meg, most hogyan készül a kacsa és a cvekedli. Készítsék is el így! Tehát, itt egy újabb elkészítési mód, mindig kicsit más. Apróságokról van szó, amelyek persze nagyban befolyásolják a végeredményt. Itt megnézhetik, mire gondoltunk, többféle elkészítés, mind próbára vár.

Először a kacsamellet irdaljuk be, arra figyeljünk, hogy csak a zsíros részbe kell belevágni. Ezután sóval, borssal fűszerezzük, majd vajban friss kakukkfűvel félangolosra sütjük. Ez persze javaslat, szerintem így lesz tökéletes, de aki irtózik tőle, süsse csak át teljesen – ez egyéni ízlés dolga. Azért próbálják ki így is! A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

A kristálycukrot lekaramellizáljuk, hozzáadjuk a köménymagot, reszelt káposztát, finomra vágott vöröshagymát, fűszerezzük, és megpároljuk. Mielőtt a káposzta teljesen megpuhulna, akkor reszeljük hozzá a hámozatlan almát, majd együtt készre pároljuk.

Közben kifőzzük a házi tésztából készült nagykockát. Serpenyőben összepirítjuk, mézzel finomítjuk és a kacsamellhez tálaljuk, paradicsommal, metélőhagymával díszítjük.

 

Itt találnak egy másik, nem kevésbé remek kacsamell receptet, nézzék meg, próbálják ki ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamell almás, káposztás cvekedlivel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.