Kacsamell aszalt szilvával töltve

A kacsamell aszalt szilvával töltve recept hozzávalói

  • 60 dkg kacsamell,
  • 15 dkg aszalt szilva,
  • só,
  • bors,
  • provence-i fűszer,
  • 2 dl vörösbor,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • 4 evőkanál méz,
  • 3 fej fokhagyma,
  • 20 dkg gesztenye,
  • 15 dkg burgonya,
  • 15 dkg liszt,
  • 1,5 dl tej,
  • élesztő
Kacsamell aszalt szilvával töltve

Kacsamell aszalt szilvával töltve

A kacsamell aszalt szilvával töltve recept elkészítése

 

Töltött kacsa, ezúttal egy egyszerű(bb) elkészítési móddal. A kacsamell, mint alapanyag önmagáért beszél, az aszalt szilvás töltési módot pedig egy kicsit megfejeltük, és a köret sem a szokásos megoldás. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A kacsákra zsebet vágunk, ezekbe töltjük be a szilvát. Sóval, provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük, majd sütjük. A bort felforraljuk, majd cukrot adunk hozzá, és keményítővel bekötjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, és kész is van. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál ezt a gyors mártást adjuk a kacsa mellé, és persze a fánkot is. A burgonyafánk titka egyszerű: fele burgonya, fele tészta.

A tészta egy egyszerű élesztős tészta, liszttel és tejjel, ehhez keverjük hozzá az áttört főtt burgonyát. Kanállal megformázzuk, és forró, bő olajban kisütjük.

 

Egy másfajta kacsareceptet itt találnak.

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamell aszalt szilvával töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.