Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve

Hozzávalók, kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve

só,
bors,
3 evőkanál cukor,
4 db kacsamell,
1 db fejes káposzta,
30 dkg kockatészta

 

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve

 

A kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve recept elkészítése

 

Már-már azt is mondhatnám, megszokott párosítás az, amiről ez a recept szól, a káposztás tészta és a kacsa együtt. A tészta esetében egyszerű receptről van szó, gyakorlatilag mindenki ismeri, mindenkinek megvan a jól bevált elkészítési módja - nézzék meg azért ezt is, igyekeztünk kihozni a maximumot belőle:). Reméljük, tudok újat, vagy legalábbis kevéssé ismertet mondani - a döntés Önöknél!

A kacsamellről a bőrét eltávolítom. Aztán félig bevágom, kihajtom és jó vékonyra kiklopfolom. Besózom és félreteszem. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

A káposztát nagylyukú sajtreszelőn lereszelem. Besózom és kicsit állni hagyom. Majd kicsavarom, és forró serpenyőben pirítani kezdem. Cukrot adok hozzá, borsot, és szükség esetén még sót. Jó alaposan lepirítom.

 

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve 2

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve 2

 

Forrásban lévő sós vízben a kockatésztát kifőzöm, és aztán lecsepegtetem. A káposztával összekeverem a serpenyőben, és kicsit tovább pirítom.

A tésztát a kiklopfolt húsba teszem és felcsavarom. Fogvájóval vagy hústűvel összetűzöm. Sütőben, 160 fokon kb. 12 perc alatt készre sütöm.

 

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve 3

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve 3

 

Tálalás előtt a hústűt eltávolítom, karikára szeletelem, és tányérra helyezem.

Egy másik káposztás receptet itt találnak, próbálják ki ezt is!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.