Kacsamell narancslekváros raguval

A kacsamell narancslekváros raguval recept hozzávalói

  • 4db kacsamell,
  • 5 dkg mogyoró,
  • 5 dkg dió,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • 10 dkg ecetes uborka,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 5 dkg ecetes hagyma,
  • 1 kanál cukor,
  • 2 dl vörösbor,
  • 50 dkg főtt burgonya,
  • só,
  • bors,
  • rozmaring,
  • 2 evőkanál narancslekvár,
  • olaj
Kacsamell narancslekváros raguval

Kacsamell narancslekváros raguval

 

A kacsamell narancslekváros raguval recept elkészítése

 

Nyúljunk bátran a kacsához, remek alapanyag. Természetes, hogy egy kicsit másképp típusú recept jön, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói már megszokhatták. Nézzék meg, és készítsék is el így a kacsamellet!

A kacsamelleket beirdaljuk, azaz a bőrös oldalát bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és elősütjük. A zsírjával lefelé kell beletenni a serpenyőbe a kacsahúst. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Endre a roséra sült kacsát szereti, de ha gyerekek fogyasztják, fogadják meg Attila tanácsát, és süssék át a húst!

A kacsa zsírjában a cukrot kissé lekaramellizáljuk a narancslekvárral. Majd beletesszük a többi alapanyagot is, a gyöngyhagymát, az apróra vágott sárgarépát, ecetes uborkát, aszalt szilvát a legvégén pedig a kacsamellet. A borral felengedjük összepároljuk az egészet.

Köretnek rozmaringos burgonyát készítünk. A burgonyát lepirítjuk egy kis vajon sózzuk, rozmaringgal kissé összetörjük és így tálaljuk. A burgonya mellé kerül a ragu, a ragura a felszeletelt kacsamell. Aszalt szilvával, petrezselyemmel díszítjük.

 

Még egy kacsás recept, ha kedvet kaptak hozzá, és mondjuk egész kacsát vettek. Fenti a kacsamell - itt a többi!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamell narancslekváros raguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.