Kacsamellragu fahéjas, vörösboros meggyel

A kacsamellragu fahéjas, vörösboros meggyel recept hozzávalói

  • 60 dkg kacsamell,
  • 2 dl vörösbor,
  • 3 dkg cukor,
  • 1 dkg keményítő,
  • 30 dkg burgonya,
  • fahéj,
  • só,
  • 2 db tojás,
  • 5 dkg liszt,
  • szerecsendió,
  • 20 dkg meggy
Kacsamellragu fahéjas, vörösboros meggyel

Kacsamellragu fahéjas, vörösboros meggyel

 

A kacsamellragu fahéjas, vörösboros meggyel recept elkészítése

 

A kacsamell csodálatos alapanyag, ennek megfelelően remek ételeket tudunk készíteni belőle. Ma a gyümölcsös irányt választottuk, méghozzá a kicsit fanyar meggyet, amihez adunk néhány apró trükköt. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Első lépésként a kacsamellet felcsíkozzuk, majd ezután félretesszük.

A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Ezek után egy edényben cukrot karamellizálunk, ráöntjük a vörösbort, majd hozzáadjuk a balzsamecetet. Kicsit visszaforraljuk, majd hozzáadjuk a fahéjat is. Megint forraljuk egy kicsit, utána a meggyet is hozzáadjuk. Ha szükséges, keményítővel bekötjük.

A kacsamellet egy serpenyőben megsütjük, majd a meggyes raguval összekeverjük. A burgonyát megfőzzük, majd áttörjük, és hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Összekeverjük, morzsába forgatjuk, majd bő zsírban megsütjük. Ennyire egyszerű, vágjanak bele bátran!

 

Egy másik kacsás receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.