Kacsamell rozmaringos burgonyával

Hozzávalók, kacsamell rozmaringos burgonyával

4 db kacsamell
5 dkg mogyoró
5 dkg dió
10 dkg aszalt szilva
10 dkg ecetes uborka
10 dkg sárgarépa
5 dkg ecetes hagyma
1 kanál cukor
2 dl vörösbor
50 dkg burgonya

bors
rozmaring
2 evőkanál narancslekvár
olaj

 

Kacsamell rozmaringos burgonyával

Kacsamell rozmaringos burgonyával

A kacsamell rozmaringos burgonyával recept elkészítése

 

A kacsamelleket beirdaljuk (azaz a bőrös oldalát bevagdossuk), sózzuk, borsozzuk és elősütjük. A kacsamellhez aktuális árat találnak.

A kacsahúst a zsírjával lefelé kell beletenni a serpenyőbe. Mi a rozéra sült kacsát szeretjük, de ha gyerekek fogyasztják, márpedig Mikulás napján ez természetes, akkor viszont fogadják meg tanácsunkat, és süssék át a húst.

A kacsa zsírjában a cukrot kissé lekaramellizáljuk a narancslekvárral, majd beletesszük a többi alapanyagot is, a gyöngyhagymát, az apróra vágott sárgarépát, ecetes uborkát, aszalt szilvát, a legvégén pedig a kacsamellet. A borral felengedjük, és összepároljuk az egészet.

Köretnek rozmaringos burgonyát készítünk. A burgonyát lepirítjuk egy kis vajon, sózzuk, a rozmaringgal kissé összetörjük és így tálaljuk. A burgonya mellé kerül a ragu, a ragura a felszeletelt kacsamell. Aszalt szilvával, petrezselyemmel díszítjük.

Egy másik kacsás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsamell rozmaringos burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.