Kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával

A kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával recept hozzávalói

2 kg szarvascomb, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg hagyma, 20 dkg szőlő, 4 dl vörösbor, 3 fokhagymagerezd, só, bors, fél csomag petrezselyemzöld, 1,5 kg burgonya, 20 dkg füstölt szalonna, 5 dkg sertészsír, majoranna, 5 db borókabogyó, 1 csomag kakukkfű, 2 evőkanál pirospaprika

Kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával

Kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával

 

A kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával recept elkészítése

 

A szarvascombból klasszikus pörköltet készítünk. Minél nagyobb mennyiséget készítünk, a pörkölt annál finomabb lesz, jobban összeérnek az ízek. A szarvascombhoz aktuális árat itt találnak.

Az apróra vágott szalonnát pirítjuk, amikor félig lepirult beletesszük a szintén apróra vágott hagymát, később kerül bele a fokhagyma és a kakukkfű, majd a borókabogyó. Az az igazi, amikor a kakukkfű belepirul már az elején a pörköltbe. Beletesszük a kockára vágott húst, a babérlevelet, fűszerezzük. Hagyjuk, hogy egy kicsit „megkapja”, utána öntjük csak fel alaplével. Főzzük meg alaposan.

Amíg a hús párolódik, összevágjuk a sárgarépát. Csak akkor szabad hozzáadni a vörösbort a húshoz, amikor az már vajpuha. Ebben a fázisban teheti hozzá mindenki a kis titkait, ha gondolja. Persze így is tökéletes:). A legvégén adjuk hozzá a szőlőszemeket. Azonnal tálaljuk, köretként a majorannás burgonyával, ami nem más, mint héjában főtt burgonya felkarikázva, hozzáadva a kockaszalonna, sertészsíron lepirítva, majorannával fűszerezve.

 

Egy másik pörköltreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.