Kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával

Hozzávalók, kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával

2 kg szarvascomb
20 dkg sárgarépa
20 dkg hagyma
20 dkg szőlő
4 dl vörösbor
3 fokhagymagerezd

bors
fél csomag petrezselyemzöld
1,5 kg burgonya
20 dkg füstölt szalonna
5 dkg sertészsír
majoranna
5 db borókabogyó
1 csomag kakukkfű
2 evőkanál pirospaprika

 

Kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával

Kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával

 

A kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával recept elkészítése

 

A szarvascombból klasszikus pörköltet készítünk. Minél nagyobb mennyiséget készítünk, a pörkölt annál finomabb lesz, jobban összeérnek az ízek. A szarvascombhoz aktuális árat itt találnak.

Az apróra vágott szalonnát pirítjuk, amikor félig lepirult beletesszük a szintén apróra vágott hagymát, később kerül bele a fokhagyma és a kakukkfű, majd a borókabogyó. Az az igazi, amikor a kakukkfű belepirul már az elején a pörköltbe. Beletesszük a kockára vágott húst, a babérlevelet, fűszerezzük. Hagyjuk, hogy egy kicsit „megkapja”, utána öntjük csak fel alaplével. Főzzük meg alaposan.

Amíg a hús párolódik, összevágjuk a sárgarépát. Csak akkor szabad hozzáadni a vörösbort a húshoz, amikor az már vajpuha. Ebben a fázisban teheti hozzá mindenki a kis titkait, ha gondolja. Persze így is tökéletes:). A legvégén adjuk hozzá a szőlőszemeket. Azonnal tálaljuk, köretként a majorannás burgonyával, ami nem más, mint héjában főtt burgonya felkarikázva, hozzáadva a kockaszalonna, sertészsíron lepirítva, majorannával fűszerezve.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kakukkfüves szarvaspörkölt majorannás burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.