Kapros, juhtúrós bordák

A kapros, juhtúrós bordák recept hozzávalói

4 vastagabb szelet sertésborda, 30 dkg juhtúró, 5 dkg dió, 2 dkg fokhagyma, só, őrölt bors, 0,5 dl olaj, 5 dkg paradicsompüré, 3 dkg liszt, szalonnabőr, sült hagyma, sült burgonya, 2 dl tejfel

Kapros, juhtúrós bordák

Kapros, juhtúrós bordák

 

A kapros, juhtúrós bordák recept elkészítése

 

Egy igazán gazdagon elkészített és körített töltött receptet adunk ma. Bizony, kerül hozzá szalonna is, úgy készüljünk, hogy ettől az ételtől nagyon jól lehet lakni. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a juhtúrót petrezselyemzölddel, pirított szalonnával, dióval, fokhagymával és borssal összekeverjük. Ezzel el is készült a töltelék. Hegyes, éles késsel üreget vágunk a bordába, megtöltjük, fogvájóval megtűzzük. Sózzuk, forró olajban kisütjük.

Mindezek után a hús szaftjából mártást készítünk, megpirítjuk a paradicsompürét, és vízzel felengedjük. Köretnek szalonnát pirítunk, hozzátesszük az elősütött burgonyát és a hagymát. A sertésbordához aktuális árat itt találnak. Kiválóan passzol hozzá egy rosé, méghozzá villányi, próbálják ki!

Az édeszájúaknak eper és karamell jégkrémből készítünk desszertet. Tejszínhabbal, kandírozott cseresznyével és eperöntettel díszítjük.

Eper és karamell jégkrémből készített desszert

Eper és karamell jégkrémből készített desszert

 

Kedvet kaptak a juhtúróhoz? Itt egy egészen más típusú, de szintén juhtúróval készült recept!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.