Karaj kecskesajttal töltött cukkinivel

A karaj kecskesajttal töltött cukkinivel recept hozzávalói

2 db közepes cukkini, 20 dkg kecskesajt, 60 dkg sertésborda, só, bors, repceolaj vagy mangalicazsír, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg színes bors, 1 dl konyak, pecsenyelé

Karaj kecskesajttal töltött cukkinivel

Karaj kecskesajttal töltött cukkinivel

 

A karaj kecskesajttal töltött cukkinivel recept elkészítése

 

Ahogyan azt a Mit főzzünk ma? oldalán már megszokhatták, ismét valami különlegesség sül, most a köretben rejtettünk el apró trükköket. No meg persze a hús sütésében is. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a cukkiniket megmossuk, majd burgonyahámozóval, vagy késsel hosszában vékonyan felszeleteljük. A kecskesajtot kis tömbökre vágjuk fel, majd belecsavarjuk a cukkiniszeletekbe.

A bordákat egyszerűen sózzuk, borsozzuk, majd forró repceolajban kisütjük. Süthetik mangalicazsírban is, elképesztően finom lesz! Az elkészült bordákat kivesszük, majd a visszamaradt zsiradékban elkészítjük a nagyon remek színesborsmártást. A Mit főzzünk ma? adásának nézői már többször is találkoztak vele! A sertéskarajhoz, sertésbordához aktuális árat itt találnak!

A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk a hús zsiradékában. Aki szívesebben készítené külön, vajon pirítsa le a hagymát, ezzel még egy újabb ízt adunk a kompozícióhoz. Hozzátesszük a színes borsot, kevés konyakot öntünk rá, végül pedig felengedjük pecsenyelével. Tálaláskor díszítsék mentalevéllel, ahogyan a képen is látható.

 

Ha megnéznének egy másfajta karajreceptet is, kattintsanak ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.