Karaj spárgával, rozmaringos mártással

A karaj spárgával, rozmaringos mártással recept hozzávalói

60 dkg karaj, 20 db zöld spárga, rozmaring, 3 dl tejszín, 4 szelet pármai sonka, 40 dkg burgonya, 5 dkg vaj, só, olaj

Karaj spárgával, rozmaringos mártással

Karaj spárgával, rozmaringos mártással

 

A karaj spárgával, rozmaringos mártással recept elkészítése

 

Fontos, hogy a kedvenc húsainkhoz minél több, változatos receptünk legyen. A karaj ezek közé tartozik, ezúttal nem csak a spárga dobja fel, hanem a mártás is. Nézzék meg, próbálják ki!

Spárgaszezonban értelemszerűen friss spárgát használjunk, szezonon kívül pedig nyugodtan használhatnak fagyasztott spárgát, árat itt találnak hozzá. Leforrázom a spárgát, és leszedem róla a vékony hártyát.

A karajból szeleteket vágok, kiütöm, azaz klopfolom. A karajszeletekre ráteszem a pármai sonkát és a spárgát, feltekerem, megtűzöm és  megsütöm. Lassan kell sütni, hogy jól átgőzölődjön a spárga is. És készülhet az ételhez a mártás is.

Nagyon szeretem a mártásokat a szárazabb húsokhoz, ezúttal rozmaringos mártásra gondoltam. Serpenyőben vajat olvasztok, ebbe a vajba beleteszem a friss rozmaringot, egészben, néhány levelet pedig összevágva. Tejszínt  öntök hozzá, sózom és visszaforralom.

Főtt burgonyával tálalom, a mártásból folyatok a burgonya alá is, majd mellé teszem a felszeletelt spárgás karajt. Rozmaringszárral és spárgával díszítem.

Karaj spárgával, rozmaringos mártással, tálalva

Karaj spárgával, rozmaringos mártással, tálalva

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

És ha már karaj (mondjuk ami kínálunk, szűzpecsenyével készült, de karajt is használhatnak, nyugodtan), itt a Mit főzzünk ma? verziója egy rántott húsra, amit bármikor asztalra lehet tenni, el fog fogyni. Nézzék meg, próbálják ki! Részletes Mit főzzünk ma?-videó.

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Karaj spárgával, rozmaringos mártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.