Kaukázusi kefirben pácolt csirke

A kaukázusi kefirben pácolt csirke recept hozzávalói

  • 60 dkg csirkemell,
  •  1 köteg bazsalikom,
  •  60 dkg burgonya,
  •  1 dl tejszín,
  •  só,
  • bors,
  • 1 db cukkini,
  • provence-i fűszer,
  •  2 db sárgarépa,
  •  6 dl kaukázusi kefír
Kaukázusi kefirben pácolt csirke

Kaukázusi kefirben pácolt csirke

 

A kaukázusi kefirben pácolt csirke recept elkészítése

 

Tudjuk mindannyian, mennyire fontos a pácolás, és mennyire jót tesz a húsnak. A mostani pác is remek, nézzék csak meg. Bónuszként egy tipp a héjában főtt krumplihoz. Próbálják ki!

A csirkemellet négy vastagabb szeletre vágom fel. Ezeket beleteszem a kefirbe, és hűtőben 4-5 órát állni hagyom.

Közben a burgonyát körömkefével jó alaposan megtisztítom. Héjában megfőzöm háromnegyedig. Majd cikkekre vágom, kicsit meglisztezem, és bő zsíradékban szép vörösre sütöm. A csirkemell aktuális árát itt találják.

A cukkiniből és a répából zöldségtisztítóval vékony szeleteket vágok. Forró serpenyőben kevés olajon meggrillezem, és megszórom provence-ival.

Egy másik serpenyőben is olajat hevítek, és a pácolt csirkét is megsütöm. Ráöntöm a kefirt, beforralom, majd a tejszínt is hozzáadom, hogy szép krémes legyen.

A végén hozzáadom a friss bazsalikomot, majd tálalom a burgonyával és a sült zöldséggel.

További csirkés receptjeinket itt találja.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Kaukázusi kefirben pácolt csirke
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.