Kaukázusi kefirben pácolt csirke

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell,
  •  1 köteg bazsalikom,
  •  60 dkg burgonya,
  •  1 dl tejszín,
  •  só,
  • bors,
  • 1 db cukkini,
  • provence-i fűszer,
  •  2 db répa (sárga),
  •  6 dl kefír (kaukázusi)

 

Kaukázusi kefirben pácolt csirke

Kaukázusi kefirben pácolt csirke

 

A csirkemellet négy vastagabb szeletre vágom fel. Ezeket beleteszem a kefirbe, és hűtőben 4-5 órát állni hagyom.

Közben a burgonyát körömkefével jó alaposan megtisztítom. Héjában megfőzöm háromnegyedig. Majd cikkekre vágom, kicsit meglisztezem, és bő zsíradékban szép vörösre sütöm. A csirkemell aktuális árát itt találják.

A cukkiniből és a répából zöldségtisztítóval vékony szeleteket vágok. Forró serpenyőben kevés olajon meggrillezem, és megszórom provence-ival.

Egy másik serpenyőben is olajat hevítek, és a pácolt csirkét is megsütöm. Ráöntöm a kefirt, beforralom, majd a tejszínt is hozzáadom, hogy szép krémes legyen.

A végén hozzáadom a friss bazsalikomot, majd tálalom a burgonyával és a sült zöldséggel.

További csirkés receptjeiket itt találja.

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Kaukázusi kefirben pácolt csirke
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.