Kefírben pácolt csirke

Hozzávalók

60 dkg csirkemell, 6 dl kaukázusi kefir, 1 köteg bazsalikom, 60 dkg burgonya, 1 dl tejszín, só, bors, 1 db cukkini, 2 db sárgarépa, provence-i fűszerkeverék

 

Kefírben pácolt csirke

Kefírben pácolt csirke

 

A kefírben pácolt csirke elkészítése

 

A csirkemellet 4 vastagabb szeletre vágom. Ezeket a kefirbe teszem és hűtőben 4-5 órát állni hagyom. Közben a burgonyát körömkefével jó alaposan megtisztítom. Héjában megfőzöm háromnegyedig. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután cikkekre vágom, kicsit meglisztezem, bő zsírban szép vörösre sütöm. A cukkiniből és a répából zöldségtisztítóval vékony szeleteket vágok. Forró serpenyőben kevés olajon meggrillezem és megszórom provence-ival.

Egy másik serpenyőben is olajat hevítek és a pácolt csirkét is megsütöm. Ráöntöm a kefirt, beforralom, majd a tejszínt is hozzáadom, hogy szép krémes legyen. A végén hozzáadom a friss bazsalikomot, majd tálalom a burgonyával és a sült zöldséggel.

Egy másik, kefírrel készülő receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kefírben pácolt csirke
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.