Kefírben pácolt csirke

A kefírben pácolt csirke recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 6 dl kaukázusi kefir, 1 köteg bazsalikom, 60 dkg burgonya, 1 dl tejszín, só, bors, 1 db cukkini, 2 db sárgarépa, provence-i fűszerkeverék

Kefírben pácolt csirke

Kefírben pácolt csirke

 

A kefírben pácolt csirke recept elkészítése

 

Pácolt csirke, természetesen egy kicsit másképp. Akár a szabadban is elkészíthető, de persze a konyhában is. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A csirkemellet 4 vastagabb szeletre vágom. Ezeket a kefirbe teszem és hűtőben 4-5 órát állni hagyom. Közben a burgonyát körömkefével jó alaposan megtisztítom. Héjában megfőzöm háromnegyedig. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután cikkekre vágom, kicsit meglisztezem, bő zsírban szép vörösre sütöm. A cukkiniből és a répából zöldségtisztítóval vékony szeleteket vágok. Forró serpenyőben kevés olajon meggrillezem és megszórom provence-ival.

Egy másik serpenyőben is olajat hevítek és a pácolt csirkét is megsütöm. Ráöntöm a kefirt, beforralom, majd a tejszínt is hozzáadom, hogy szép krémes legyen. A végén hozzáadom a friss bazsalikomot, majd tálalom a burgonyával és a sült zöldséggel.

 

Egy másik, kefírrel készülő receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.