Kéksajtos csirkemell

Hozzávalók, kéksajtos csirkemell

4 db csirkemell
grillfűszer
5 dkg sajt (rokfort)
vaj
sonka
0,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 db tojás sárgája
liszt

 

Kéksajtos csirkemell

Kéksajtos csirkemell

 

A kéksajtos csirkemell elkészítése

 

A csirkemellhez remekül passzol a sajt, sőt, kifejezetten jót is tesz neki. Arra azonban figyeljünk a fűszerezésnél, hogy a kéksajt is erősen fűszeres. A recept nem nehéz, ellenben nagyon hálás: az elkészült étel látványos is, finom is:).

Négy közepes nagyságú csirkemellet lebőrözünk, és két-két darabba vágjuk. A közepén lévő vastag csontot kiszedjük, és mindegyik húsdarab közepébe zsebet vágunk, a külsejét grillfűszerrel bedörzsöljük. Egy fél óráig hideg helyen állni hagyjuk, közben öt deka rokfortot öt deka vajjal összedolgozunk, és szintén lehűtjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

 

Kéksajtos csirkemell 2

Kéksajtos csirkemell 2

 

Ezután a húsdarabokban lévő üregbe egy-egy rokfortos vajdarabot csúsztatunk, és egy kis szelet gépsonkát fektetünk. Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, a tetejére vajdarabokat morzsolunk, és egy fél deci fehérborral leöntjük.

 

Kéksajtos csirkemell 3

Kéksajtos csirkemell 3

 

A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és körülbelül 45 percig pároljuk. Végül két deci tejszínt egy tojássárgával, meg egy csapott kiskanál liszttel simára keverünk, és a megpuhult csirkemelldarabokra öntve, most már fedő nélkül, még körülbelül 15 percre a sütőbe toljuk.

Egy másik roquefort sajttal készülő receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kéksajtos csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.