Kibbeh báránnyal töltve

A kibbeh báránnyal töltve recept hozzávalói

50 dkg darált bárányhús, 1 db avokádó, 22 dkg búzadara, 1 db chilipaprika, 2 db hagyma,
só, bors, 50 g fenyőmag, 5 evőkanál olívaolaj, 3 szál koriander, 1 teáskanál római kömény

Kibbeh báránnyal töltve

Kibbeh báránnyal töltve

 

A kibbeh báránnyal töltve recept elkészítése

 

Mielőtt belevágnánk: az autentikus libanoni recept bulgurral készül, mi búzadarát használtunk. Ha szeretik, és van rá módjuk, használhatnak bulgurt. A Mit főzzünk ma? célja röviden: Európa és a világ ízei magyarul, emiatt van az, hogy időről-időre belenyúlunk egy-egy autentikus receptbe. A bulgurhoz aktuális árat itt találnak.

Tamás egyébként úgy fogalmazta meg ennek az ételnek a titkát, hogy ez bizony hússal töltött hús. Talán nem csak az igazi húsevőknek jelent majd örömet! Mert a Mit főzzünk ma? alapcélkitűzése, hogy mindenki találjon magának olyan receptet, amit örömmel és sokszor elkészít majd!

Daráljuk egészen finomra a bárányhúst, majd osszuk el két egyenlő részre. Áztassunk be búzadarát 15 percre, utána szűrjük le, és keverjük össze a finomra vágott hagymával, a chilipaprikával. Adjuk hozzá a hús egyik részét, sózzuk, borsozzuk.

Készítsük el a tölteléket! Ehhez először pirítsuk meg olajon a fenyőmagot, adjuk hozzá a római köményt, valamint a hús másik felét. Süssük tovább, és tegyük hozzá a finomra vágott koriandert is.

A kibehhet (a húsos tésztát) tegyük nedves konyharuhára, vágjuk egyenlő részekre és lapítsuk szét őket. Tegyünk bele a töltelékből, és formázzunk belőle tojásformát, a széleit pedig jól dolgozzuk össze. Forró olajban süssük ki őket aranybarnára. Vigyázva forgassuk, és lényeges, hogy forrón tálaljuk, méghozzá friss avokádóval, valamint a friss korianderrel. Ha az avokádót citrom levével meglocsolják, nem barnul meg.

 

Egy másfajta húsos receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.