Kibbeh báránnyal töltve

Hozzávalók, kibbeh báránnyal töltve

50 dkg darált bárányhús
1 db avokádó
22 dkg búzadara
1 db chilipaprika
2 db hagyma

bors
50 g fenyőmag
5 evőkanál olívaolaj
3 szál koriander
1 teáskanál római kömény

 

Kibbeh báránnyal töltve

Kibbeh báránnyal töltve

 

A kibbeh báránnyal töltve recept elkészítése

 

Mielőtt belevágnánk: az autentikus libanoni recept bulgurral készül, mi búzadarát használtunk. Ha szeretik, és van rá módjuk, használhatnak bulgurt. A Mit főzzünk ma? célja röviden: Európa és a világ ízei magyarul, emiatt van az, hogy időről-időre belenyúlunk egy-egy autentikus receptbe. A bulgurhoz aktuális árat itt találnak.

Tamás egyébként úgy fogalmazta meg ennek az ételnek a titkát, hogy ez bizony hússal töltött hús. Talán nem csak az igazi húsevőknek jelent majd örömet!

Daráljuk egészen finomra a bárányhúst, majd osszuk el két egyenlő részre. Áztassunk be búzadarát 15 percre, utána szűrjük le, és keverjük össze a finomra vágott hagymával, a chilipaprikával. Adjuk hozzá a hús egyik részét, sózzuk, borsozzuk.

Készítsük el a tölteléket! Ehhez először pirítsuk meg olajon a fenyőmagot, adjuk hozzá a római köményt, valamint a hús másik felét. Süssük tovább, és tegyük hozzá a finomra vágott koriandert is.

A kibehhet (a húsos tésztát) tegyük nedves konyharuhára, vágjuk egyenlő részekre és lapítsuk szét őket. Tegyünk bele a töltelékből, és formázzunk belőle tojásformát, a széleit pedig jól dolgozzuk össze. Forró olajban süssük ki őket aranybarnára. Vigyázva forgassuk, és lényeges, hogy forrón tálaljuk, méghozzá friss avokádóval, valamint a friss korianderrel. Ha az avokadót citrom levével meglocsolják, nem barnul meg.

Egy másfajta húsos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kibbeh báránnyal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.