Kínai kellel fektetett hátszín

Hozzávalók

80 dkg hátszín, só, bors, 2 db kelkáposzta, 8 evőkanál szója, 1 gerezd fokhagyma, gyömbér, 0,5 dl víz

 

Kínai kellel fektetett hátszín

Kínai kellel fektetett hátszín

 

Konyhai tervezési segédlet, szokás szerint. A hátszín nemes hús, ellenben nem a legolcsóbbak közé tartozik, sőt, itt adjuk hozzá az árat.

 

A kínai kellel fektetett hátszín recept elkészítése

 

A hátszínt először klopfoljuk. Praktikus fóliával letakarni a húst, így nem repül szerteszét a húslé a konyhában. Sóval, borssal meghintjük, és közepesre (médiumra) megsütjük. Amíg a hús sül, a kínai kelt leforrázzuk.

A gyömbért durván összevágjuk, a fokhagymát összenyomjuk.

Egy serpenyőben  szóját, gyömbért forralunk, beletesszük a fokhagymát, később a kelt, de csak egy pillanatra!

Utána a tányérra fektetjük a kelt, rá a hátszínt, és egy kicsit a lével meglocsoljuk. Kevés chiliszárral és szárított virággal díszítésként megszórjuk.

Ha megtetszett a hátszín, itt adunk hozzá még egy receptet, ezúttal teljes videóval!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kínai kellel fektetett hátszín
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.