A kiskondás füles-farkas káposztája

A kiskondás füles-farkas káposztája recept hozzávalói

1,5 kg sertésfül,
sertésfarok,
sertésköröm,
5 dkg bacon szalonna,
20 dkg kolbász,
1 kg fejes káposzta,
5 dkg vöröshagyma,
1 dl fehérbor,
2 dl tejföl,
fél csomag kapor,
csombor,
babérlevél,
fűszerpaprika,
só,
őrölt bors,
ételízesítő,
keményítő

 

A kiskondás füles-farkas káposztája, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A kiskondás füles-farkas káposztája, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A kiskondás füles-farkas káposztája recept elkészítése

 

A megtisztított (megpörzsölt) fülét, farkát, körmöt feldaraboljuk. A vöröshagymát finomra összevágjuk. A füstölt baconszalonnát felkockázzuk, s kevés zsiradékra feltesszük, azon üvegesre hevítjük. A sertés hozzávalókhoz ártájékoztatót itt találnak!

Rátesszük a hagymát, és amikor a hagyma üveges, gondolatnyi fűszerpaprikát szórunk rá. Oldjuk a színét, és felengedjük vízzel. Kiforraljuk.

Ebbe az alapba kerül a húst. Ízesítjük borssal, ételízesítővel, sóval, s így pároljuk. Amikor a köröm, füle-farka félpuha, rátesszük a felszeletelt káposztát. Kaporral megszórjuk, babérlevéllel fűszerezzük. Sütőkolbászt adunk hozzá. Így is főzhetjük, de megsüthetjük külön is a kolbászt. Készre főzzük. A kolbászt, miután belefőztük, kivesszük.

Kevés fehér bort öntünk rá, és tejfölös keményítős habarással bekötjük a káposzta levét. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen sűrű! Jól kiforraljuk, és tálaljuk a lucskos káposztát. Meglocsoljuk tejföllel, s ráhelyezzük a kolbászt. Megszórjuk kaporral.

Egy kevésbé nehéz étel receptjét itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
A kiskondás füles-farkas káposztája
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.