Klasszikus báránypiláf

A klasszikus báránypiláf recept hozzávalói

50 dkg báránycomb, 20 dkg rizs, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg lecsó, 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg paprika, 2 dkg só, 1 dkg bors, paradicsom, petrezselyemzöld

Klasszikus báránypiláf

Klasszikus báránypiláf

 

A klasszikus báránypiláf recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul: ezúttal egy török eredetű recept kerül sorra, természetesen Mit főzzünk ma?-módra. A jellegzetesen keleti specialitás lényege a zöldséges rizs, és az ürühús, ettől nem térünk el lényegesen. Az eredeti recept szerint gyümölcsök is kerülnek bele, például mazsola, ettől mi most eltérünk. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdjük a piláf elkészítését, hogy hagymát üvegesre pirítunk, majd hozzátesszük a kockára vágott paprikát, valamint teszünk hozzá egy kis fűszerpaprikát is. Kicsit pirítjuk így, nem sokat, majd alaplével felengedjük.

Ezután hozzátesszük a kockára vágott bárányhúst, és adunk hozzá egy kevés fokhagymát is. A bárányhúshoz aktuális árakat itt találnak.

Kétféleképp komplettírozhatjuk a piláfot: az elősütött húst ezután elkészíthetjük készre akár bográcsban is, de természetesen serpenyőben is párolhatjuk, süthetjük, kb. 40 percig. Amikor a hús félpuha, akkor tesszük hozzá a rizst, és végül egybepároljuk. Bizonyos szempontból mondhatjuk azt is, hogy rizses hús, de azért egy kicsit másképp készül. Feltétlenül próbálják ki így!

 

Nem tagadjuk, hogy kedveljük a bárányt, adunk is az elkészítéséhez sok-sok receptet, nézzenek körül köztük!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.