Klasszikus hagymás rostélyos

Hozzávalók, klasszikus hagymás rostélyos

60 dkg hátszín,
2 evőkanál mustár,
olaj,
8 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
só,
bors

 

Klasszikus hagymás rostélyos

Klasszikus hagymás rostélyos

 

A klasszikus hagymás rostélyos elkészítése

 

A hátszínt négy szeletbe vágom, kicsit klopfolom, majd mindegyik szeletet alaposan bedörzsölöm mustárral. Beleteszem egy olajjal teli tálkába, vagy zsírpapírba tekerem úgy, hogy levegő ne érje a húst. Hűtőbe helyezem, pácolom minimum egy napig. Érdekesség:  akár 22 napig is lehet pácolni! A hátszínhez aktuális árat itt találnak.

Ezután elkészítem a lyoni hagymát. A tisztított vöröshagymákat vékony karikákra vágom és beleteszem egy tálba. Óvatosan megsózom, egy kicsit állni hagyom. Amikor levet engedett, jó alaposan belisztezem. Egy mélyebb edényben olajat hevítek (kb. 180 fokra), és  a hagymakarikákat a forró olajban ropogósra sütöm. Lecsepegtetem, tálalásig  melegen tartom.

Egy másik serpenyőben a pácolt hátszínszeletek mindkét oldalát hirtelen megsütöm. Fontos megjegyeznem, hogy én  médiumra, azaz közepesre sütve szeretem. Tálalásnál a hagymát a hússzelet tetejére halmozom.  Köretnek steak-burgonyát adok mellé.

Hagymás rostélyos-variációkat a Mit főzzünk ma? oldalán itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Klasszikus hagymás rostélyos
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.