Klasszikus oldalas

Hozzávalók, klasszikus oldalas

60 dkg sertésoldalas
15 dkg kolbász
10 dkg vöröshagyma
fokhagyma
3 dkg zöldpaprika
10 dkg bacon szalonna
30 dkg gyöngyburgonya
1 csomag petrezselyemzöld
ecetes uborka
almapaprika
csíra

 

Klasszikus oldalas, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Klasszikus oldalas, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Hogy mitől lesz ez klasszikus oldalas? Rögtön kiderül!

 

Az oldalasból egy csíkot előkészítünk. A csík feléből a csontok közül a húst kivágjuk, a bordacsontokat szépen letisztítjuk. Ebből a húsból készíthetünk fasírtot. Például így, itt találnak sok-sok variációt. A bordák felett felszúrjuk az oldalast. A kolbászt beolajozzuk, és a felszúrt oldalasba becsúsztatjuk. Sózzuk. Aktuális árat az oldalashoz itt találnak.

A sütéshez zöldségágyat készítünk paprikából, hagymából. Kevés olajat és vizet öntünk alá. Köménymaggal és fokhagymával megszórjuk, és tehetünk rá baconszalonnát is. Szép pirosra sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karalábévájóval kis golyókat formálunk belőle.

A baconszalonnát felkockázzuk, az apróra vágott zöldpaprikát rátesszük, áthevítjük. A
zöldségágy hagymáját is rátehetjük. Hozzáöntjük az előkészített gyöngyburgonyát is. Ízesítjük borssal, fokhagymával. Az oldalassal sült baconszalonnát összekockázzuk, s rátesszük, ez lesz az oldalas körete.

Oldalas másképpen? Hát persze! Itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Klasszikus oldalas
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.