Köleslepény báránybordával és cukkinivel

A köleslepény báránybordával és cukkinivel recept hozzávalói

80 dkg bárányborda, 30 dkg köles, 6 db tojás, só, bors, 2 db újhagyma, 5 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg cukkini, 10 dkg vaj, friss kakukkfű

Köleslepény báránybordával és cukkinivel

Köleslepény báránybordával és cukkinivel

 

A köleslepény báránybordával és cukkinivel recept elkészítése

 

Nem véletlenül került előre a köret ennél a receptnél. Mert persze a bárányborda sem mindennapos, de azért az nem véletlenül az, míg a köleslepény az a kategória, ami bizony lehetne mindennapos. Egészséges is, különleges is, nem megszokott - elég sok érv szól mellette. Nézzék meg, próbálják ki, és készítsék el minél többször!

Azzal kezdünk most, hogy a báránybordákat megformázzuk, megtisztítjuk. Közben kifőzzük a kölest, amihez hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, tojást, sót, borsot, újhagymát. Lepényeket formázunk belőle, és megsütjük. A köleshez aktuális árat itt találnak.

A báránybordákat most egyszerűen készítjük el: fűszerezzük, majd megszórjuk még egy kis kakukkfűvel is, és így simán megsütjük. A báránybordához aktuális árat itt találnak.

Mielőtt a bordák teljesen megsülnének, tegyük mellé a vastagabb karikára vágott cukkiniket, így épp elegendő időnk lesz arra, hogy a bordák át-, a cukkinik pedig friss roppanósra süljenek. A köleslepény mellé tálaljuk.

Köleslepény báránybordával és cukkinivel, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában elkészült

Köleslepény báránybordával és cukkinivel, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában elkészült

 

Megtetszett a köles? Itt találnak egy másfajta receptet hozzá!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.