Köleslepény báránybordával és cukkinivel

A köleslepény báránybordával és cukkinivel recept hozzávalói

80 dkg bárányborda, 30 dkg köles, 6 db tojás, só, bors, 2 db újhagyma, 5 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg cukkini, 10 dkg vaj, friss kakukkfű

 

Köleslepény báránybordával és cukkinivel

Köleslepény báránybordával és cukkinivel

 

A köleslepény báránybordával és cukkinivel recept elkészítése

 

Nem véletlenül került előre a köret ennél a receptnél. Mert persze a bárányborda sem mindennapos, de azért az nem véletlenül az, míg a köleslepény az a kategória, ami bizony lehetne mindennapos. Egészséges is, különleges is, nem megszokott - elég sok érv szól mellette. Nézzék meg, próbálják ki, és készítsék el minél többször!

A báránybordákat megformázzuk, tisztítjuk. Közben kifőzzük a kölest, amihez hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, tojást, sót, borsot, újhagymát. Lepényeket formázunk belőle, és megsütjük. A köleshez aktuális árat itt találnak.

A báránybordákat fűszerezzük, megszórjuk egy kis kakukkfűvel is, majd megsütjük. A báránybordához aktuális árat itt találnak.

Mielőtt a bordák teljesen megsülnének, tegyük mellé a vastagabb karikára vágott cukkiniket, így épp elegendő időnk lesz arra, hogy a bordák át-, a cukkinik pedig friss roppanósra süljenek. A köleslepény mellé tálaljuk.

Köleslepény báránybordával és cukkinivel, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában elkészült

Köleslepény báránybordával és cukkinivel, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában elkészült

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Megtetszett a köles? Itt találnak egy másfajta receptet hozzá!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Köleslepény báránybordával és cukkinivel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.