Korianderes mexikói húsdaráló

Hozzávalók

1/3 csésze almaborecet, 1/3 csésze borecet, 1/3 csésze olaj (olíva), 1/3 csésze aprított koriander/klasszikus petrezselyem, 6 gerezd aprított fokhagyma, 1 db zöldcitrom/citrom leve, 2 evőkanál kömény, 1 evőkanál egész bors

 

Korianderes mexikói húsdaráló

Korianderes mexikói húsdaráló

 

A korianderes mexikói húsdaráló recept elkészítése

 

A mexikói ízvilág nagyon közel áll a magyar konyhához, és így a mi ízlelőbimbóinkhoz is. Az apró eltérések teszik egzotikussá a közép-amerikai ország zamatait.

A következő receptben a koriander és kömény kombinációja ezt a kettősséget testesíti meg. A pác akkor lesz tökéletes, ha egy napig állni hagyjuk, és csak ezután helyezzük bele a húst. Többféle húsból is el lehet készíteni ezt a receptet.

Ha marhát, sertést vagy bárányt készülünk sütni, akkor a pácolási idő 6-, szárnyasok esetében 4-, míg hal készítése előtt 1 óra. Marhahúshoz tájékoztató, aktuális árat itt találnak.

A pikáns öntettel pácolt húsokhoz pikáns köret illik, amely lehet friss retek, újhagyma Globus Ínyenc mártással nyakonöntve.

Egy másik egzotikus receptet itt találnak!

Jó sütés-főzést!

Cím
recipe image
Recept neve
Korianderes mexikói húsdaráló
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.