Krémsajttal töltött pulykavagdalt

A krémsajttal töltött pulykavagdalt recept hozzávalói

70 dkg darált pulykamell filé, 3 db áztatott, kicsavart zsemle, 2 db tojás, 2 szál zöldhagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, olaj, zsemlemorzsa a forma kikenéséhez, beszórásához, 20 dkg mascarpone krémsajt, paradicsom, petrezselyem a tálaláshoz

Krémsajttal töltött pulykavagdalt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Krémsajttal töltött pulykavagdalt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A krémsajttal töltött pulykavagdalt recept elkészítése

 

Vagdalt, fasírt, fasírozott, mindegy, hogyan nevezzük, és természetesen megint egy kicsit másképp készül. És persze a mascarpone okán erre a receptre is érvényes, hogy Európa és a világ ízei magyarul. Nézzék meg, mit is jelent ez, és készítsék el Önök is így!

Először is a darált pulykahúst keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsemléket, a tojást. Ezután következik a vékony karikákra szeletelt zöldhagyma, az apróra darabolt kaliforniai paprika, majd az egészet sóval, borssal az aprított petrezselyemmel ízesítjük. A darált húshoz aktuális árakat itt találnak.

Ezután annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy egynemű húsmasszát kapjunk. Amint ezzel megvagyunk, egy hosszúkás őzgerincformát kiolajozunk, beszórjuk zsemlemorzsával, és a töltelék felét az aljába, valamint az oldalára simítjuk.

Ezután a közepébe kanalazzuk a sóval, borssal ízesített mascarpone-t, és befedjük a húsmassza másik felével. Végül a tetejét vizes kézzel elsimítjuk, majd 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, akkor 10 percet pihentetjük, majd ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk, és paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük.

 

Egy másfajta mascarponés receptet itt találnak.

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Krémsajttal töltött pulykavagdalt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.