Különleges borjúpörkölt

A különleges borjúpörkölt recept hozzávalói

  • 1 kg borjú lábszár,
  • 1 db hagyma,
  • 2 dl víz,
  • 2 db paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • só,
  • bors,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 5 dkg sertészsír
Különleges borjúpörkölt

Különleges borjúpörkölt

 

A különleges borjúpörkölt recept elkészítése

 

Hagyományos, remek receptünk a pörkölt. Azt, hogy mitől más, mindig egy apróság dönti el, nézzék meg, ma mi lesz ez. És természetesen készítsék is el így otthon!

A hagymát ennél a variációnál tényleg apróra vágjuk. Utána a sertészsírt felhevítjük, a vöröshagymát sárgára sütjük. Ha van rá mód, mangalicazsírt használjanak. Amint ezzel megvagyunk, ráhintjük a paprikát, és haladéktalanul beledobjuk a kockára vágott borjúhúst. Erős tűzön pirítjuk, fűszerezzük. A borjú lábszárhoz aktuális árat itt találnak.

Ha a hús elfőtte a levét, visszapirítjuk zsírjára, majd öntsünk rá mintegy 2 deci csontlét, vagy vizet (azért, ha lehet, csontlét használjanak!), és tehetünk hozzá még fél dl bort, valamint, természetesen ki-ki ízlése szerint sót. Arra figyeljünk, hogy a bort, ha gyerekek is sorban állnak a pörköltért, hagyják el.

Legvégül adagoljuk a pörköltbe a gerezdekre vágott paprikát, majd a paradicsomot. Ha idáig már eljutottunk, egyetlen dolgunk maradt: gyenge, mérsékelt lángon puhára pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy szaftos, bársonyos legyen.

 

Megnézne egy másfajta pörköltreceptet is? Itt találja!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Különleges borjúpörkölt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.