Laskagombás-kacsahúsos csuszatészta tejfölösen elkészítve

Hozzávalók, laskagombás-kacsahúsos csuszatészta tejfölösen elkészítve

40 dkg kacsamell
15 dkg laskagomba
50 dkg csuszatészta
5 dl tejföl

bors
4 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem

 

Laskagombás, kacsahúsos csuszatészta tejfölösen elkészítve

Laskagombás, kacsahúsos csuszatészta tejfölösen elkészítve

 

A laskagombás-kacsahúsos csuszatészta tejfölösen elkészítve recept elkészítése

 

Ennél a receptnél a kacsamellnek csak a színhúsát használjuk, a zsíros részből pedig készíthetünk egy jó kacsatepertőt.

Itt és most a laskát bármekkorára darabolhatjuk, lényeges viszont, hogy az elvastagodott szárát nem használjuk fel. Az előkészített kacsamellet a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk azért, hogy minél előbb elkészüljön.

Beletesszük a wokba, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk. Amíg pirul, friss fokhagymát széttörjük, felvágjuk, majd rászórjuk a húsra, közben kifőzzük a csuszatésztát.

A petrezselymet durvára vágjuk, a felét beletesszük a wokba, majd rátesszük a megfőtt tésztát is, és összekeverjük. Csak a tejföl felét öntjük most bele, a tészta jól fel fogja szívni, a másik felét pedig meghagyjuk a tálalás előtti pillanatokra.

 

Laskagombás-kacsahúsos csuszatészta tejfölösen elkészítve

Laskagombás-kacsahúsos csuszatészta tejfölösen elkészítve

 

Tálalásnál a tészta tejére kerül a tejföl, petrezselyemzölddel díszítjük.

Egy másik remek kacsás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Laskagombás-kacsahúsos csuszatészta tejfölösen elkészítve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.