Lecsós, pirított pulykamáj lapon sütött burgonyával

Hozzávalók, lecsós, pirított pulykamáj lapon sütött burgonyával

  • 2 fej hagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 3 db paprika,
  • 50 dkg főtt burgonya,
  • só,
  • majoranna,
  • fűszerpaprika,
  • 1 kg pulykamáj,
  • kömény (őrölt)

 

 

A lecsós, pirított pulykamáj lapon sütött burgonyával recept elkészítése

 

A májat előkészítjük, azaz: levágjuk róla a zsíros részeket, illetve ellenőrizzük, hogy nincs-e rajta az epe, illetve a szív. A hagymát félkarikára vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát. A pulykamájhoz aktuális árat itt találnak.

Rátesszük a májat, borsozzuk, majoránnázzuk, közben erős tűzön pirítjuk. Félidőben rádobjuk a nagyobb darabokra vágott paprikát, fűszerpaprikázzuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot is. Ha összepirult, valamint minden alkotóelem megpuhult, sózzuk.

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és benne a héjas lapokra vágott burgonya mindkét oldalát megpirítjuk. Forrón tálaljuk a májjal.

 

Lecsós, pirított pulykamáj lapon sütött burgonyával

Lecsós, pirított pulykamáj lapon sütött burgonyával

 

A teljes videóreceptet itt találják.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lecsós, pirított pulykamáj lapon sütött burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.