Lecsós sertésszűz

A lecsós sertésszűz recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 50 dkg burgonya, 60 dkg paprika, 40 dkg paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, só, bors, fűszerpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma

Lecsós sertésszűz

Lecsós sertésszűz

A lecsós sertésszűz recept elkészítése

 

Lecsó, kicsit másképpen. Aki rendszeresen használja a Mit főzzünk ma? receptjeit, ismeri már ezt a filozófiát, és alkalmazza a gyakorlatban is. Újabb tipp a témában.

Kezdünk a lecsóval. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk. Következik a felvágott hagyma, majd az összevágott paprika. Sózzuk, borsozzuk,  és fűszerpaprikával megszórjuk.

Jöhet a zúzott fokhagyma és a paradicsom, majd így összeforraljuk.

A tisztított burgonyát uborkagyalun legyaluljuk, majd bő zsírban kisütjük. Az így kapott burgonyachipszet közvetlenül a tálalás előtt a lecsóval összeforgatjuk.

A szüzekből tizenkét darab érmét vágunk, megsózzuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Így kerül az asztalra. A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lecsós sertésszűz
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.