Libatoros

A libatoros recept hozzávalói

4 db libacomb, vöröshagyma, szalonnabőr, vegyes zöldség, alma, zeller, babér, bors, zöldpaprika, fokhagyma, 1 dl olaj, 20 dkg libamáj, 10 dkg aszalt szilva, 50 dkg vöröskáposzta, 5 dkg vöröshagyma, cukor, 2 dkg kömény, olaj, vörösbor, birsalma

Libatoros

Libatoros

 

A libatoros recept elkészítése

 

Az alaprecept Márton napra készült a Mit főzzünk ma? műsorában, de természetesen ne csak ekkor vegyék elő a libás recepteket. Akkor is, rendben, de nincs ez feltétlenül időhöz és helyhez kötve. Gazdag recept, annyi szent, nézzék meg, és próbálják is ki!

A libacombot a szalonnás zöldségágyra helyezzük, gyümölcsöket, fokhagymát is teszünk hozzá, szép pirosra, mosolygósra megsütjük. A sütőn a melegen tartó funkciót kapcsolva nem hagyjuk a húst kihűlni. A libamájat sózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, s forró olajban kisütjük. A libacombhoz aktuális árat itt találnak.

Zsírban cukrot karamellizálunk, köményt kipattogtatjuk, rárakjuk a káposztát, kevés ecetet öntünk rá, sózzuk,és pároljuk. Ezt mi előre elkészítettük. Most forró olajba tesszük a dinsztelt káposztát, rákerülnek a birsalmaszeletek, az áfonyás erdei gyümölcs és az aszalt szilva. Átpároljuk.

A póréhagymát rézsútosan felkarikázzuk, megpirítjuk, rá főtt, karikára vágott burgonyát teszünk. Tálalásnál a burgonya mellé kerül az áfonyás birses káposzta. Felhalmozzuk a combokat, a zsírjával meglocsoljuk, azaz „átfényezzük”. Gyümölccsel díszítjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

 

Gyorsan adunk egy egyszerűbb, könnyebb receptet is!

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Libatoros
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.