Libavagdalt

A libavagdalt recept hozzávalói

30 dkg burgonya, ecet, bacon, fahéj, cukor, 1 gerezd fokhagyma, 3 fej hagyma, bors, só, 1 db tojás, 1 dl tej, 1,5 db zsemle, 60 dkg libamell, szegfűszeg

Libavagdalt

Libavagdalt

 

A libavagdalt recept elkészítése

 

Nem szokványos alapanyag kerül ma a konyhaasztalra, a kiváló liba. Nagyszerű szárnyas, testesebb, mint a csirke, most fasírthoz használjuk. Jótanács: ne csak Márton-napkor nyúljunk a libához. Például ez a libavagdalt bármely hétvégi asztalon megállja a helyét. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A libamellet ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejbe beáztatott zsemlét, amit előzőleg jól kicsavartunk. Sózzuk, borsozzuk. Zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy tojást beleütünk. A libamellhez aktuális árat itt találnak.

Fél fej vöröshagymát finomra vágunk. Serpenyőben kevés olajon lepirítjuk, és ezt is a darált húshoz adjuk. A keveréket félretesszük, állni hagyjuk.

Közben a káposztát leszeleteljük. Egy edényben cukrot karamellizálunk. Hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, szegfűszeggel megszórjuk, és fahéjat adunk hozzá. Lepirítjuk. Kevés borral felöntjük, és ecetet adunk hozzá, készre pároljuk.

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk. Karikára vágjuk. Egy serpenyőben a csíkokra vágott bacont zsírjára pirítjuk. Ehhez adjuk a félkarikákra vágott hagymát, amit kicsit pirítunk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, és sózzuk, borsozzuk.

Közben egy másik serpenyőben olajat melegítünk. A darált libamellből pogácsákat formázunk, és kisütjük őket. A káposztával és a burgonyával tálaljuk.

 

Egy másfajta vagdaltreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Libavagdalt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.