Luca-napi csirkemell

Hozzávalók, Luca-napi csirkemell

4 db kisebb csirkemell egészben
2 db birskörte vagy birsalma
4 db nagyobb alma
30-40 dkg sütőtök
10 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
1 db citrom
2 dkg mazsola
2 dl alaplé

bors
fahéj
méz

 

Luca-napi csirkemell

Luca-napi csirkemell

 

A Luca-napi csirkemell elkészítése

 

A csirkemelleket lefejtjük a csontról, a bőrét viszont rajta hagyjuk, mert Attila nagyon szereti az ízét, sózzuk, borsozzuk, bőrével felfelé serpenyőben elősütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Mellette, kicsit később megpároljuk a szeletekre vágott sütőtököt, és a szintén szeletekre vágott birsalmát vagy birskörtét. Ha kompótot használnak, akkor jóval kevesebb idő kell a pároláshoz. Kevés alaplével összefogatjuk, hozzátesszük a mazsolát.

Almapürét készítünk köretnek a csirkemellhez. Az almákat meghámozzuk, vajon, mézzel, birsalma levével, porcukorral, citromlével megpároljuk, kevés fahéjjal fűszerezzük. Amikor elkészült pürésítjük, fahéjjal megszórva tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Luca-napi csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.