Majorannás vesevelő

A majorannás vesevelő recept hozzávalói

  • 50 dkg vese,
  • 25 dkg velő,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • 2 dkg só,
  • 0,5 dkg bors,
  • 0,5 dkg majoranna,
  • 1 dkg fűszerpaprika,
  • 60 dkg sós burgonya,
  • 10 dkg zöld paprika,
  • citrom vagy ecet,
  • szalonna,
  • olaj,
  • vaj,
  • fokhagyma,
  • petrezselyemzöld,
  • három színű paprika
Majorannás vesevelő, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Majorannás vesevelő, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A majorannás vesevelő recept elkészítése

 

Gazdag, belsőségből készülő étel a mai, alapvetően hagyományos módon elkészítve. Hogy ez mit is jelent? Nézzék meg, és készítsék el Önök is így otthon!

Citromos vagy ecetes vízbe tesszük a velőt, lehúzzuk a hártyát, leblansírozzuk. Félbevágjuk a vesét, kivágjuk a vesepiramisokat mind a két rétegből. Az így előkészített vesét forrásban lévő ecetes vízben leforrázzuk. A sertésveséhez aktuális árat itt találnak.

 

Egy májas receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 



Comments are closed.