Malackaraj birsalmával

A malackaraj birsalmával recept hozzávalói

1 kg bőrös, csont nélküli karaj (malac), só, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár (magos), 2 db cukros-citromos vízben roppanósra főzött, hámozott birsalma, 1 dl száraz fehérbor, 3 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db zöldalma, 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs,  1,5 dl száraz fehérbor, só

 

Malackaraj birsalmával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Malackaraj birsalmával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A malackaraj birsalmával recept elkészítése

 

Az egész malackaraj bőrét a húsig beirdaljuk, majd a húst lapjával nem teljesen félbevágjuk, és szétnyitjuk. A bőrös rész kivételével vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a magos mustárral fűszerezzük. A malackarajhoz aktuális ártippet, beszerzési helyet itt találnak!

A főtt birsalmákat négybe vágjuk, kimagozzuk, majd vékonyan felszeleteltjük, és egyenletesen elosztjuk a karajon. Ezután szorosan felgöngyöljük, kötöző zsineggel megkötözzük, majd kívülről is sózzuk, borsozzuk, és a bőrös felével felfelé tepsibe fektetjük.

Meglocsoljuk a fehérborral, két deci vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk, majd a fólia nélkül, piros-ropogósra  sütjük.

A gyümölcsraguhoz olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát,  majd hozzáadjuk a hámozott, kicsi kockákra darabolt almát, az aszalt vegyes  gyümölcsöt, és ráöntjük a száraz fehérbort.

Kevés sóval, borssal ízesítjük, és ha  felforrt, lassú tűzön 5-6 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor, a félujjnyi vastagra szeletelt bőrös malackarajt párolt rizzsel körítjük, és gyümölcsragut kanalazunk mellé.

Ha malackodásra vágynak, itt egy másik recept is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Malackaraj birsalmával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.