Malacpörkölt rókagombával, burgonyagombóccal

Hozzávalók, malacpörkölt rókagombával, burgonyagombóccal

1 kg vaddisznócomb vagy lapocka, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 15 dkg rókagomba, 1 db paprika, 5 db paradicsom, 3 g zsír, 2 csomag gnocchi, 2 szál újhagyma, 1 dl olívaolaj, só, őrölt kömény, babérlevél, borókabogyó, törött bors

Malacpörkölt rókagombával, burgonyagombóccal

Malacpörkölt rókagombával, burgonyagombóccal

 

A malacpörkölt rókagombával, burgonyagombóccal recept elkészítése

 

Ne szépítsük. Akad, aki egy jó malacpörköltért elutazik a világ végére is. Akad, aki a sajátjára esküszik, és leszól minden verziót, ami nem az övé. És akad, aki mer kísérletezni, egy napra félretenni a saját receptjét. Egyszerű a találós kérdés: Ön melyik kategóriába tartozik?

Először redukciót készítünk. A babérlevelet és a borókabogyót feltesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje. A felhevített zsiradékban üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Egy kicsit átpirítjuk, hogy a püré erős paradicsomos íze elmenjen.

Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, és egy kockára vágott paradicsomot. Kis idő elteltével rárakjuk a 2 x 2 cm kockára vágott vadhúst, sózzuk, köményezzük, folyamatosan keverjük, amíg egy kis nedvességet nem ereszt. A gombát jól megmossuk, ha kell, daraboljuk, és a húshoz adjuk. Ezután rászűrjük a redukció levét, és készre pároljuk a húst. A vaddisznóhúshoz aktuális árat itt találnak.

A körethez az olívaolajon átfuttatjuk az újhagymakarikákat, és rátesszük a gnocchit. Sózzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Nagy lángon addig főzzük, amíg a tészta puha lesz, és a víz elfő róla. Ezután a paradicsomokat kettévágjuk, a magházát kivesszük egy kanállal, felkockázzuk és a gnocchihoz adjuk. Tálalás előtt ízlés szerint megborsozzuk.

Természetesen más vadhúsból is elkészíthetjük ezt az ételt, de a vadszárnyasoknál inkább maradjunk a hagyományos pörköltkészítésnél.

 

Egy másik malacreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk! 



Comments are closed.