Malacpörkölt rókagombával és burgonyagombóccal

Hozzávalók, malacpörkölt rókagombával és burgonyagombóccal

1 kg vaddisznócomb vagy lapocka, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 15 dkg rókagomba, 1 db paprika, 5 db paradicsom, 3 g zsír, 2 csomag gnocchi, 2 szál újhagyma, 1 dl olívaolaj, só, őrölt kömény, babérlevél, borókabogyó, törött bors

Malacpörkölt rókagombával és burgonyagombóccal

Malacpörkölt rókagombával és burgonyagombóccal

 

A malacpörkölt rókagombával és burgonyagombóccal recept elkészítése

 

Ne szépítsük. Akad, aki egy jó malacpörköltért elutazik a világ végére is. Akad, aki a sajátjára esküszik, és leszól minden verziót, ami nem az övé. És akad, aki mer kísérletezni, egy napra félretenni a saját receptjét. Egyszerű a találós kérdés: Ön melyik kategóriába tartozik?

Először redukciót készítünk. A babérlevelet és a borókabogyót feltesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje. A felhevített zsiradékban üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Egy kicsit átpirítjuk, hogy a püré erős paradicsomos íze elmenjen.

Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, és egy kockára vágott paradicsomot. Kis idő elteltével rárakjuk a 2 x 2 cm kockára vágott vadhúst, sózzuk, köményezzük, folyamatosan keverjük, amíg egy kis nedvességet nem ereszt. A gombát jól megmossuk, ha kell, daraboljuk, és a húshoz adjuk. Ezután rászűrjük a redukció levét, és készre pároljuk a húst. A vaddisznóhúshoz aktuális árat itt találnak.

A körethez az olívaolajon átfuttatjuk az újhagymakarikákat, és rátesszük a gnocchit. Sózzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Nagy lángon addig főzzük, amíg a tészta puha lesz, és a víz elfő róla. Ezután a paradicsomokat kettévágjuk, a magházát kivesszük egy kanállal, felkockázzuk és a gnocchihoz adjuk. Tálalás előtt ízlés szerint megborsozzuk.

Természetesen más vadhúsból is elkészíthetjük ezt az ételt, de a vadszárnyasoknál inkább maradjunk a hagyományos pörköltkészítésnél.

Nézzen körül további receptekért itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Ha ez a recept tetszett, a többi is tetszeni fog:). Válogasson kedvére, válasszon, és készítse el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Malacpörkölt rókagombával és burgonyagombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.