Mandulakéregben sült vadkacsamell

A mandulakéregben sült vadkacsamell recept hozzávalói

  • 2 db tojás,
  • 1 köteg petrezselyem,
  • só,
  • liszt,
  • 80 dkg vadkacsamell,
  • 20 dkg szeletelt mandula,
  • 1 db padlizsán,
  • 2 db cukkini,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 fej zellergumó,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 dl szójaszósz

 

 

A mandulakéregben sült vadkacsamell recept elkészítése

 

Itt is az újabb szárnyas recept, természetesen megint egy kicsit másképp, a titok egyik része ma a mandula. Előzetesen ennyit, nézzék meg, és készítsék is el így!

A vadkacsamellet lebőrözzük, felvágjuk kisebb darabokra, besózzuk. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Közben elkészítjük a panírt: a tojást felverjük, a mandulát összekeverjük egy kevés sóval és a finomra vágott petrezselyemmel. A kacsamelleket belisztezzük, tojásozzuk, majd jó alaposan megforgatjuk a mandulában.

Kevés olajban pirosra sütjük mindkét oldalát, vigyázva nehogy megégjen a mandula. Közben metéltre vágjuk a zöldségeket, forró serpenyőben hirtelen megsütjük, és, hogy még egy kicsit ropogósak maradjanak, mézzel átforgatjuk és ráöntjük a szójaszószt.

Éppen csak megforgatjuk vele és már tálaljuk is. Azt kell mondjuk, ez valóban egy kiváló étel a különleges napokra.

 

Mandulakéregben sült vadkacsamell

Mandulakéregben sült vadkacsamell

 

A teljes videóreceptet itt találják.

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Cím
recipe image
Recept neve
Mandulakéregben sült vadkacsamell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.