Mandulás csirke terrine

A mandulás csirke terrine recept hozzávalói

30 dkg csirkemellfilé, 5 dl szárnyas húsleves, 1,5 dl tejszín, 3 dkg szeletel-pirított mandula, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1 csomag zselatin por

A salátához:

40 dkg karotta (zsenge sárgarépa), 3 db narancs, 0,5 dl olívaolaj, só, őrölt fehérbors

Mandulás csirke terrine, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mandulás csirke terrine, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mandulás csirke terrine recept elkészítése

 

Szépen hangzik a címben a terrine, de fordítsuk le: pástétomot készítünk ma, a terrine elnevezés pedig a formára vonatkozik, amelyben készül. Francia divat, de azért hozzátesszük természetesen a magunk ötleteit is. Ahogy azt a Mit főzzünk ma? kedves olvasói már megszokhatták, kicsit másképp. Nézzék meg, és ha megtetszik, készítsék el!

Az egész csirkemellet a húslevesben megfőzzük, majd kihűtjük, és vékony szeletekre vágjuk. Figyeljünk oda, hogy a jó pástétom, avagy terrine egyik titka a kiváló húsleves, nem mindegy, mivel készítjük. Ötletünk hogyne lenne: húsleves elkészítéséhez receptet itt találnak. A csirkemellhez aktuális árat pedig itt.

Közben a langyos tejszínt keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a pirított mandulát és az apróra vagdalt főtt, leesett csirkemell széleket. Sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután a zselatinport két deci forró húslevesben feloldjuk, majd a fűszeres tejszínhez öntjük.

A csirkemell szeletekkel kibélelünk egy fóliázott, keskenyebb formát és beleöntjük a dermedni kezdő mandulás masszát. Kicsit az asztallaphoz ütögetjük, hogy légmentes legyen és 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Közben a salátához a karottát vékony szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk két narancs cikkekre vágott húsát és a harmadik kicsavart levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal, kevés sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor a karottasalátát kis halmokban tányérra tesszük, majd ráfektetjük a forró vízbe mártott késsel, félujjnyi vastagra szeletelt mandulás csirketerrine-t. Friss petrezselyemmel díszítjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.