Mandulás csirke terrine

A mandulás csirke terrine recept hozzávalói

30 dkg csirkemellfilé, 5 dl szárnyas húsleves, 1,5 dl tejszín, 3 dkg szeletel-pirított mandula, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1 csomag zselatin por

A salátához:

40 dkg karotta (zsenge sárgarépa), 3 db narancs, 0,5 dl olívaolaj, só, őrölt fehérbors

Mandulás csirke terrine, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mandulás csirke terrine, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mandulás csirke terrine recept elkészítése

 

Szépen hangzik a címben a terrine, de fordítsuk le: pástétomot készítünk ma, a terrine elnevezés pedig a formára vonatkozik, amelyben készül. Francia divat, de azért hozzátesszük természetesen a magunk ötleteit is. Ahogy azt a Mit főzzünk ma? kedves olvasói már megszokhatták, kicsit másképp. Nézzék meg, és ha megtetszik, készítsék el!

Az egész csirkemellet a húslevesben megfőzzük, majd kihűtjük, és vékony szeletekre vágjuk. Figyeljünk oda, hogy a jó pástétom, avagy terrine egyik titka a kiváló húsleves, nem mindegy, mivel készítjük. Ötletünk hogyne lenne: húsleves elkészítéséhez receptet itt találnak. A csirkemellhez aktuális árat pedig itt.

Közben a langyos tejszínt keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a pirított mandulát és az apróra vagdalt főtt, leesett csirkemell széleket. Sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután a zselatinport két deci forró húslevesben feloldjuk, majd a fűszeres tejszínhez öntjük.

A csirkemell szeletekkel kibélelünk egy fóliázott, keskenyebb formát és beleöntjük a dermedni kezdő mandulás masszát. Kicsit az asztallaphoz ütögetjük, hogy légmentes legyen és 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Közben a salátához a karottát vékony szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk két narancs cikkekre vágott húsát és a harmadik kicsavart levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal, kevés sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor a karottasalátát kis halmokban tányérra tesszük, majd ráfektetjük a forró vízbe mártott késsel, félujjnyi vastagra szeletelt mandulás csirketerrine-t. Friss petrezselyemmel díszítjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mandulás csirke terrine
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.