Mandulás, szilvás bárányragu kölessel tálalva

Hozzávalók, mandulás, szilvás bárányragu kölessel tálalva

80 dkg báránycomb
20 dkg vöröshagyma
10 dkg vaj
só, bors
tárkony
1 dl fehérbor
1 evőkanál cukor
40 dkg szilva
10 dkg köles
5 dkg mandula
1 csomag petrezselyemzöld

 

Mandulás, szilvás bárányragu kölessel tálalva

Mandulás, szilvás bárányragu kölessel tálalva

 

A mandulás, szilvás bárányragu kölessel tálalva recept elkészítése

Felolvasztjuk a vajat. Érdemes jó minőségű vajat használni, mert az kiemeli az ízeket.

A kockára vágott báránycombot a vajon pirított vöröshagymán pároljuk, fűszerezzük, és ne feledjék a kakukkfüvet és a rozmaringot sem hozzáadni! Kb. 1 óra múlva a majdnem megpuhult báránycombhoz hozzáadjuk a felezett, magtalanított szilvát, amit cukron lekaramellizáltunk. A báránycombhoz aktuális árat itt találnak.

Felengedjük fehérborral, összeforraljuk a báránnyal, majd kölest főzünk mellé köretnek. A kölest, ugye tudják, ugyanúgy kell megfőzni, mint a tésztát. Tálaláskor mandulaszeletekkel szórjuk meg.

Egy más karakterű bárányreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mandulás, szilvás bárányragu kölessel tálalva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.