Mangalica forró meggyel

 

Hozzávalók

60 dkg mangalicaszűz, szegfűbors, só, vaj, 1 üveg meggybefőtt, 40 dkg burgonya

 

Mangalica forró meggyel

Mangalica forró meggyel

 

A mangalica forró meggyel című receptünk elkészítése

Mi nagyon szeretjük a gyümölcsös húsokat. A mai étel sertésszűzből készül, méghozzá mangalicából, amelynek különleges ízét a fanyar meggy tökéletesen kiegészíti.

A szüzet előre bepácoljuk. Szegfűborsban megforgatjuk, olajban hagyjuk állni 1 órát. A pác után kevés olajon megsütjük szép színűre, a hús zsírját pedig felhasználjuk a mártás elkészítéséhez.

Kevés keményítőt, kb. fél kanálnyit, vízzel elkeverjük, a mártáshoz adjuk, hogy sűrűbb legyen. A mangalica hús aktuális árát itt találják!

A meggybefőtt levét aláöntjük, végül beleöntjük a meggyet is. Vajjal lehet sűríteni, fényesíteni. További mangalica húsos receptjeinket itt találja!

Pirított burgonyát készítünk köretnek. A burgonyát héjában előre megfőzzük, félbevágom, majd kicsit visszapirítjuk a serpenyőben. A félbevágott burgonya tálalásnál könnyebben megáll a tányéron. Ráhelyezzük a húst, mellé pedig a meggymártást. Kevés keményítőt vízzel elkeverünk, és a mártáshoz adjuk, hogy sűrűbb legyen.

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
A mai étel Mangalica forró meggyel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.