Mangalica szűzpecsenye vajastésztában

A mangalica szűzpecsenye vajastésztában recept hozzávalói

70 dkg mangalicaszűz, 15 dkg vajastészta, 1 db cukkini, 1 db répa, 1 db tojás, egész színes bors, szegfűbors, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál ketchup, 2 dl tejszín, 2 cl konyak

Mangalica szűzpecsenye vajastésztában

Mangalica szűzpecsenye vajastésztában

 

A mangalica szűzpecsenye vajastésztában recept elkészítése

 

Most mangalicát választottunk, nem véletlenül, természetesen. Nagy különbségek vannak  hús és hús között, nézzék meg ezt a verziót is. A mártás sem lesz hétköznapi, mást nem is tudunk mondani, mint hogy próbálják ki!

A vajastésztát szépen kinyújtom és 4 egyenlő részre vágom. A mangalicaszüzet eközben szépen elősütöm, majd egy rácsra helyezem, hogy a felesleges nedvességtől megszabaduljon. A mangalica szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A cukkiniből és a répából zöldségtisztítóval hosszú csíkokat szelek. A vajastésztába teszem, ráhelyezek egy szüzet, és szépen feltekerem. Megkenem tojással, és 150 fokos sütőbe teszem, készre sütöm.

Közben egy serpenyőben kevés olajat hevítek. A színesborsot és a szegfűborsot kipattogtatom. Mustárt és ketchupot adok hozzá. Kicsit lepirítom, majd felöntöm tejszínnel, és a konyakot is hozzáadom.

A tésztában sült szüzeket felszeletelem, tányérra helyezem, a mártást adom mellé.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy másfajta mangalicás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mangalica szűzpecsenye vajastésztában
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.