Mangalicabordák körtekéregben

Hozzávalók, mangalicabordák körtekéregben

  • 4 szelet mangalica karaj,
  • 0,5 dl olívaolaj,
  • 2 dkg fokhagyma,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 2 db körte,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 10 dkg füstölt sonka,
  • 10 dkg füstölt sajt,
  • 15 dkg vadrizs,
  • petrezselyemzöld,
  • zsemlemorzsa,
  • dió,
  • őrölt gyömbér

 

Mangalicabordák körtekéregben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mangalicabordák körtekéregben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mangalicabordák körtekéregben recept elkészítése

 

Szeletelt sonkából talapzatot készítünk, erre kerül majd rá a borda. A mangalica karajhoz aktuális árat itt találnak.

Olajat vagy margarint hevítünk, beletesszük a félfőre felszeletelt hagymát,  pici fokhagymát, petrezselyemzöldet. Kevés főzőtejszínt öntünk hozzá, hogy a hagyma elveszítse a markáns ízét, az állaga pedig mártásos legyen. Ráöntjük a sonkatalapzatra.

Serpenyőben olajat hevítünk, a mangalicát sózzuk, borsozzuk, elősütjük. Sütőtálunkat zsemlemorzsázzuk, finomra vágott körtét, durvára vágott diót teszünk bele, petrezselyemzöldet szórunk rá, gyömbérrel fehér borssal ízesítjük. Füstölt sajtot reszelünk, ez kerül a hús tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031007)

Cím
recipe image
Recept neve
Mangalicabordák körtekéregben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.