Marhacomb tojásos lecsóval töltve

Hozzávalók, marhacomb tojásos lecsóval töltve

1,4 kg marhafelsál
20 dkg zsír
2 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
10 db tojás
7 dl tejföl
8 dkg liszt

őrölt kömény
fűszerpaprika
A lecsóhoz:
0 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
20 dkg paprika
20 dkg paradicsom

fűszerpaprika
A daragaluskához:
20 dkg búzadara
10 dkg vaj
2 db tojás

 

Marhacomb tojásos lecsóval töltve

Marhacomb tojásos lecsóval töltve

 

A marhacomb tojásos lecsóval töltve recept elkészítése

 

Biztosan előfordult Önökkel, hogy túl sok lecsót sikerült készíteni. Íme egy étel, ahová el lehet használni, és nem kell 2- 3 napig, unalomig azt fogyasztani.

Ha viszont nincs készen, akkor a lecsót el kell készíteni! A lecsó elkészítéséhez kell egy jó lecsó recept, ugyebár. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek van egy, ez itt a mi lecsó receptünk:).

A tojásos lecsó elkészítése

A szalonnát apró kockára vágjuk és kipirítjuk. Beletesszük a félkarikára vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, majd feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, félbe, majd háromba vágott paprikát és a megmosott paradicsomot, amelyet előtte cikkre vágunk. Ne rakjunk rá vizet, a zöldségből elegendő fog távozni, csak az elején kevergetni kell. Sózzuk, és roppanósan puhára főzzük. Ha elkészült, a felvert tojásokat hozzáöntjük, és addig sütjük, kevergetve, amíg formázható nem lesz. Tegyük félre kihűlni.

A töltött hús elkészítése

Közben felvágjuk nyitott szeletekre a marhahúst. Az első szeletet nem vágjuk át teljesen, a másodikat viszont igen. Kiterítjük, és ha kell, igazítjuk középen, hogy jól szétterüljön. Kiklopfoljuk, megsózzuk, és a kihűlt tojásos lecsót a hús közepére halmozzuk. Széleit behajtjuk, feltekerjük. Lehet kötözni, vagy szaloncukorformára, alufóliába tekerni. A zsíron üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot. Fűszerpaprikát szórunk bele, felöntjük egy kevés vízzel, és beletesszük a húsokat. Annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Kivesszük a húsokat, és kicsomagoljuk. A marhahúshoz aktuális árakat itt találnak.

Tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel a habarással besűrítjük a szaftot. Kiforraljuk, ha kell, sózzuk. Átpasszírozzuk. A megfőtt húsokat ebben a paprikás mártásban tartjuk melegen.

A daragaluskához pontosan mérjük ki a hozzávalókat. Vajjal összegyúrjuk a darát, majd mehet bele a tojás. Jól összekeverjük, fél órát pihentetjük, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, evőkanállal. Lassú tűzön készre főzzük, keverni nem szabad, csak az edényt rázogatni. Akkor jó a galuska, ha elvágjuk, és a közepén nincsen nyers rész. Kitűnően illik a köret az ételhez, javaslom, hogy sok mártással fogyasszák. Tejföllel díszíthetjük a mártást.

Ha szeretnének még további receptek között böngészni, legyen az leves, desszert, halfogás vagy bármi más, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Válasszanak egy kedvükre való receptet, és készítsék el! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Egy másik, marhából készült ételért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Marhacomb tojásos lecsóval töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.