Marhacomb tojásos lecsóval töltve

A marhacomb tojásos lecsóval töltve recept hozzávalói

1,4 kg marhafelsál, 20 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 10 db tojás, 7 dl tejföl, 8 dkg liszt, só, őrölt kömény, fűszerpaprika

A lecsóhoz:

10 dkg füstölt szalonna, 3 fej vöröshagyma, 20 dkg paprika, 20 dkg paradicsom, só, fűszerpaprika

A daragaluskához:

20 dkg búzadara, 10 dkg vaj, 2 db tojás, só

Marhacomb tojásos lecsóval töltve

Marhacomb tojásos lecsóval töltve

 

A marhacomb tojásos lecsóval töltve recept elkészítése

 

Biztosan előfordult Önökkel, hogy túl sok lecsót sikerült készíteni. Íme egy étel, ahová el lehet használni, és nem kell 2- 3 napig, unalomig azt fogyasztani. Mit főzzünk ma? - itt a mai tipp!

Ha viszont nincs készen, akkor a lecsót el kell készíteni! A lecsó elkészítéséhez kell egy jó lecsó recept, ugyebár. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek van egy, ez itt a mi lecsó receptünk. Nézzék meg, és készítsék el így!

A tojásos lecsó elkészítése

A szalonnát apró kockára vágjuk és kipirítjuk. Beletesszük a félkarikára vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, majd feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, félbe, majd háromba vágott paprikát és a megmosott paradicsomot, amelyet előtte cikkre vágunk. Ne rakjunk rá vizet, a zöldségből elegendő fog távozni, csak az elején kevergetni kell. Sózzuk, és roppanósan puhára főzzük. Ha elkészült, a felvert tojásokat hozzáöntjük, és addig sütjük, kevergetve, amíg formázható nem lesz. Tegyük félre kihűlni.

A töltött hús elkészítése

Közben felvágjuk nyitott szeletekre a marhahúst. Az első szeletet nem vágjuk át teljesen, a másodikat viszont igen. Kiterítjük, és ha kell, igazítjuk középen, hogy jól szétterüljön. Kiklopfoljuk, megsózzuk, és a kihűlt tojásos lecsót a hús közepére halmozzuk. Széleit behajtjuk, feltekerjük. Lehet kötözni, vagy szaloncukorformára, alufóliába tekerni. A zsíron üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot. Fűszerpaprikát szórunk bele, felöntjük egy kevés vízzel, és beletesszük a húsokat. Annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Kivesszük a húsokat, és kicsomagoljuk. A marhahúshoz aktuális árakat itt találnak.

Tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel a habarással besűrítjük a szaftot. Kiforraljuk, ha kell, sózzuk. Átpasszírozzuk. A megfőtt húsokat ebben a paprikás mártásban tartjuk melegen.

A daragaluskához pontosan mérjük ki a hozzávalókat. Vajjal összegyúrjuk a darát, majd mehet bele a tojás. Jól összekeverjük, fél órát pihentetjük, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, evőkanállal. Lassú tűzön készre főzzük, keverni nem szabad, csak az edényt rázogatni. Akkor jó a galuska, ha elvágjuk, és a közepén nincsen nyers rész. Kitűnően illik a köret az ételhez, javaslom, hogy sok mártással fogyasszák. Tejföllel díszíthetjük a mártást.

 

Egy másik, marhából készült ételért kattintson ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között böngészni, legyen az leves, desszert, halfogás vagy bármi más, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Válasszanak egy kedvükre való receptet, és készítsék el! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.