Marhafartő sülve, főve, mustárral

A marhafartő sülve, főve, mustárral recept hozzávalói

  • 3 evőkanál mustár,
  • 30 dkg sárgarépa,
  • 1 csomó petrezselyem,
  • 25 dkg cukkini,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 evőkanál méz,
  • só,
  • bors,
  • 50 dkg marhafartő
Marhafartő sülve, főve, mustárral

Marhafartő sülve, főve, mustárral

 

A marhafartő sülve, főve, mustárral recept elkészítése

 

A régi időkben a marha titka első körben az volt, hogy akadt egy jó hentesünk. Ez azért ma is megoldás lehet, mert nem mindegy, milyen marhahússal dolgozunk. Javul a helyzet, de mindig van javítanivaló, nagyon figyeljünk, hogy ne öreg tejmarha húsát vegyük, mert abból bizony nem lesz jó étel!

A marhafartőt kb. 1 cm vastagra szeleteljük, majd az egyik oldalát megkenjük mustárral. Elkészítjük a krusztot, vagyis: a zsemlemorzsát 5 dkg reszelt sárgarépával és 5 dkg reszelt cukkinivel összekeverjük. Ebbe forgatjuk bele a mustáros marhafartőt. Marhafartőhöz aktuális elérhetőséget itt találnak, egy kis ismertetővel fűszerezve:).

A másik oldala csupaszon marad, így sütjük serpenyőben készre. A zöldségeket kockára vágjuk, és a hús visszamaradt zsiradékában puhára pároljuk, végül mézzel ízesítjük, és így tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.