Marhafartő sülve, főve, mustárral

A marhafartő sülve, főve, mustárral recept hozzávalói

  • 3 evőkanál mustár,
  • 30 dkg sárgarépa,
  • 1 csomó petrezselyem,
  • 25 dkg cukkini,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 evőkanál méz,
  • só,
  • bors,
  • 50 dkg marhafartő
Marhafartő sülve, főve, mustárral

Marhafartő sülve, főve, mustárral

 

A marhafartő sülve, főve, mustárral recept elkészítése

 

A régi időkben a marha titka első körben az volt, hogy akadt egy jó hentesünk. Ez azért ma is megoldás lehet, mert nem mindegy, milyen marhahússal dolgozunk. Javul a helyzet, de mindig van javítanivaló, nagyon figyeljünk, hogy ne öreg tejmarha húsát vegyük, mert abból bizony nem lesz jó étel!

A marhafartőt kb. 1 cm vastagra szeleteljük, majd az egyik oldalát megkenjük mustárral. Elkészítjük a krusztot, vagyis: a zsemlemorzsát 5 dkg reszelt sárgarépával és 5 dkg reszelt cukkinivel összekeverjük. Ebbe forgatjuk bele a mustáros marhafartőt. Marhafartőhöz aktuális elérhetőséget itt találnak, egy kis ismertetővel fűszerezve:).

A másik oldala csupaszon marad, így sütjük serpenyőben készre. A zöldségeket kockára vágjuk, és a hús visszamaradt zsiradékában puhára pároljuk, végül mézzel ízesítjük, és így tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Marhafartő sülve, főve, mustárral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.